Mikor kell adni a babákra kemény talpú szandát, cipőt bentre?
Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, és már 2 hete fel is áll, ahol csak tud. mindenbe fel tud kapaszkodni, és sajnos néha el is esik. már lépeget is oldalra, csak ugye még bizonytalan. adjak már rá szandát?2013. nov. 20. 14:15
11/13 anonim válasza:
Azért nem kínait linkeltem, mert ez találtam meg legelsőnek. Nem az ára, hanem a kialakítása a fontos, szerintem. (Én se itt vettem.) 3.
12/13 anonim válasza:
Szia! Nem adnék még rá kemény talpú cipőt, inkább valami mamuszt adj rá! Amikor a kislányom elindult, én akkor adtam rá először kemény talpú mamuszt itthonra!
13/13 anonim válasza:
Ennyi idős babának szerintem sem kell bentre kemény talpú cipő. Főleg, mert a nagy lábujjával szinte kapaszkodik az első időkben. Mi puha talpú bőrcipőt szereztünk be (tutyi) és ez nagyon bevált, szereti is. Az ortopédus azt javasolta, hogy majd amikor bölcsis lesz, és kell (ő úgy mondta) "munkacipő", az supinált legyen. Szóval, amikor már stabilan meg, szalad, és olyan helyen van, ahol kötelező cipőt viselnie (bölcsi, ovi). Otthonra ő sem javasolta a cipőt viseletét. Volt olyan válasz, ahol azt olvastam, hogy otthon sík a talapzat, és ez esetleg okozhat lúdtalpat. A kislányom ennek ellenére szeret mindenre rátaposni, könyvre, kockára, játékra, és élvezi ahogy a talpával érzi a felületeket. Szóval ezek a csöppségek úgy vannak kódolva, hogy még a talpukkal is tanuljanak! A másik, ezt az ortopédus mondta, a kisgyerekek lába általában befelé dől, eleve lúdtalpas, ha van kemény talpú cipője, ha nincs. Csak ezt általában kinövik. Szóval szerintem puha talp lenne a megfelelő kezdetben, aztán majd az orvos megmondja, amikor már szépen jár, hogy kell-e neki speciális cipő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!