Mikor kell adni a babákra kemény talpú szandát, cipőt bentre?
Én nem adtam ilyen idősen.
Bár az enyém 13 hónaposan indult el,de nem adtam rá akkor sem.Bentre nekünk a doki, a védőnő is zoknit javasolt maximum.Ha hideg a kő vagy a parketta,akkor bőrtalpú zokni vagy melegebb zokni,de nem cipő:)
Én nem adnék rá szandált. Inkább csúszásgátlós talpú zoknit. Mi vettünk pl ilyet is a járni tanulónak: [link]
De én később se adnék rá kemény talpú szandált. Az én 17 hónaposom Superfit szandálban van bent, aminek kimondottan hajlékony a talpa.
A lányom már 1 hónapja stabilan jár kapaszkodás nélkül, de sosincs rajta cipő, csak csúszásgátlós zokni.
Ha bejön a nagy hideg nem tudom még mi lesz, de amíg csak lehet halogatom a cipőt.
A te fiadra viszont még egyértelmű, hogy felesleges zoknin kívül bármit is adni.
Még ne adjá rá, mert így jobban érzékeli a járást, a talajt. Egyelőre vastag csúszásgátlós zokni a legjobb.
Benti szandi úgy kb 1,5 évesen kell. Megoszlanak a vélemények erről, két tábor van, az egyik, hogy semmi képpen ne adj szandált bentre, mert mezitláb a legjobb a talpnak, mert tornázik, a másik tábor, hogy kell a szandi bentre, mert a parketta, kő stb. tehát kemény sík felület, mégha szőnyeg is van rajta, de kivasalja a talpat és lúdtalpa lesz, hiszen azon nem tornázik a talp, mert nem egyenetlen, mint a homok, fű stb.
Mi 1,5 évesen voltunk ortopédián és én a doktornőre hallgatok, így már szandiban van a fiam ráadásul, mivel befelé dől a bokája, így supinált kellett, salus ajánlottak.
Amúgy akkor kell szandi, amikor már stabilan jár, szóval még ráérsz, de majd kérj beutalót ortopédiára, hogy megnézzék a babád talpát. Hidd el sok deformítás van, már ebben a korban is, én örülök, hogy "csak" ennyi hogy supinált cipő kell. Láttunk ott problémákat....
Amúgy az, hogy mezitlább, zokniba legyen, mert tornázik a láb én sem értek egyet, mert otthon nem tornázik, sík a felület, de pl homokozó szuper, oda majd nyáron vegyétek le a szandit, még te is :) szuper érzés a talpnak, nekem az volt :) pedig gágog az enyém :) Szóval egyenetlen talajon jó a mezitláb, fű, homok, kavics ilyesmi.
utolsó vagyok, ja és a cipővásárlásnál arra figyelj, hogy hajlékony talpa legyen, tehát be tudd hajlítani, ne legyen brutál merev, tartsa a bokát, tehát a bokánál legyen kemény, és a pánt ne félcipő szerűen legyen, hanem kicsit feljebb, ne legyen benne ludtalp kiképzés stb.
Mi elephantent vettünk elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!