Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell adni a babákra...

Mikor kell adni a babákra kemény talpú szandát, cipőt bentre?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, és már 2 hete fel is áll, ahol csak tud. mindenbe fel tud kapaszkodni, és sajnos néha el is esik. már lépeget is oldalra, csak ugye még bizonytalan. adjak már rá szandát?

2013. nov. 20. 14:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én nem adtam ilyen idősen.

Bár az enyém 13 hónaposan indult el,de nem adtam rá akkor sem.Bentre nekünk a doki, a védőnő is zoknit javasolt maximum.Ha hideg a kő vagy a parketta,akkor bőrtalpú zokni vagy melegebb zokni,de nem cipő:)

2013. nov. 20. 14:18
 2/13 anonim ***** válasza:
még annyit(első vagyok),hogy nem keménytalpú,hanem hajlékony talpú cipőt vegyél neki,majd ha esedékes lesz:)
2013. nov. 20. 14:18
 3/13 anonim ***** válasza:

Én nem adnék rá szandált. Inkább csúszásgátlós talpú zoknit. Mi vettünk pl ilyet is a járni tanulónak: [link]

De én később se adnék rá kemény talpú szandált. Az én 17 hónaposom Superfit szandálban van bent, aminek kimondottan hajlékony a talpa.

2013. nov. 20. 14:21
 4/13 anonim ***** válasza:

A lányom már 1 hónapja stabilan jár kapaszkodás nélkül, de sosincs rajta cipő, csak csúszásgátlós zokni.

Ha bejön a nagy hideg nem tudom még mi lesz, de amíg csak lehet halogatom a cipőt.

A te fiadra viszont még egyértelmű, hogy felesleges zoknin kívül bármit is adni.

2013. nov. 20. 14:24
 5/13 anonim ***** válasza:
Amit a 3-as belinkelt, olyat a kínaiban is lehet venni sokkal olcsóbban.
2013. nov. 20. 14:25
 6/13 anonim ***** válasza:

Még ne adjá rá, mert így jobban érzékeli a járást, a talajt. Egyelőre vastag csúszásgátlós zokni a legjobb.

Benti szandi úgy kb 1,5 évesen kell. Megoszlanak a vélemények erről, két tábor van, az egyik, hogy semmi képpen ne adj szandált bentre, mert mezitláb a legjobb a talpnak, mert tornázik, a másik tábor, hogy kell a szandi bentre, mert a parketta, kő stb. tehát kemény sík felület, mégha szőnyeg is van rajta, de kivasalja a talpat és lúdtalpa lesz, hiszen azon nem tornázik a talp, mert nem egyenetlen, mint a homok, fű stb.

Mi 1,5 évesen voltunk ortopédián és én a doktornőre hallgatok, így már szandiban van a fiam ráadásul, mivel befelé dől a bokája, így supinált kellett, salus ajánlottak.

Amúgy akkor kell szandi, amikor már stabilan jár, szóval még ráérsz, de majd kérj beutalót ortopédiára, hogy megnézzék a babád talpát. Hidd el sok deformítás van, már ebben a korban is, én örülök, hogy "csak" ennyi hogy supinált cipő kell. Láttunk ott problémákat....

Amúgy az, hogy mezitlább, zokniba legyen, mert tornázik a láb én sem értek egyet, mert otthon nem tornázik, sík a felület, de pl homokozó szuper, oda majd nyáron vegyétek le a szandit, még te is :) szuper érzés a talpnak, nekem az volt :) pedig gágog az enyém :) Szóval egyenetlen talajon jó a mezitláb, fű, homok, kavics ilyesmi.

2013. nov. 20. 14:27
 7/13 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, ja és a cipővásárlásnál arra figyelj, hogy hajlékony talpa legyen, tehát be tudd hajlítani, ne legyen brutál merev, tartsa a bokát, tehát a bokánál legyen kemény, és a pánt ne félcipő szerűen legyen, hanem kicsit feljebb, ne legyen benne ludtalp kiképzés stb.

Mi elephantent vettünk elsőre.

2013. nov. 20. 14:28
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! főleg a 6-osnak :)
2013. nov. 20. 14:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Jövök egy ellenpéldával. :) Kisfiam mikor megtanult felállni, kicsit befelé tartotta a bokáját, ezért egy gyógytornász azt ajánlotta, hogy vegyek neki olyan szandált bentre, ami tartja a bokáját és nem ragaszkodott a puha talphoz.
2013. nov. 20. 15:07
 10/13 anonim ***** válasza:
nekünk az orvos/védőnő kifejezetten a supinált cipőt ajánlotta bentre is, nyáron a szabadban pedig a minél több mezítlábazást. Otthon elvileg nem tesz jót, ha mezítláb van, épp, hogy ellenkező hatást ér el vele az ember.
2013. nov. 20. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!