Meddig szoktak a babákra rugit adni, és mikortól kisnadrág+felsőt?
Hány hónapos korig szoktak a babákra rugdalózót adni? És hány hónapos kortól szoktak már inkább nadrágot és felsőt adni? A bodyt tudom, hogy jobb póló helyett, amíg pelenkás. De a rugi? Meddig maradhat?
Köszönöm.
Manapság már sajnos a 2 hetes csecsemőre is farmernadrágot + kapucnis pulcsit adnak. Nekem nagyon nem tetszik ez az öltöztetés, de persze mindenki olyan ruhát ad a gyerekére, amilyet akar, de nem hiszem, hogy egy olyan csöppségnek kényelmes lehet a farmer (vagy akrámilyen nadrág).
Én 3-4 hónapos koráig csak rugiba öltöztettem a fiam, akkor tértünk át a talpas nadrág + pulcsi (hosszú ujjú póló, nem kapucnis melegítőfelső) kombinációra.
Éjszakára viszont kb. 8 hónapos koráig rugit adtam rá, utána jött a nyár, ekkor csak bodyban aludt, majd 1 éves korától kapott rendes kétrészes pizsit.
Számomra olyan a rugi, mint nekünk az itthoni ruha. Én sem farmerben ülök itthon, szóval én ezért ha itthon vagyunk rugit adók rá, ha elmegyünk akkor kap nadrágot. :-)
A fiam még csak 4 hónapos, szóval nem tudom mennyire fogja akadályozni a maszasban...
Pl. Noverem sem adott már ilyenkor rugit a lanyaira... Úgyhogy ezen én is szoktam filozni. De én úgy érzem ez sokkal kényelmesebb neki, mint a "rendes" ruha.
Ez az én kérdésem volt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Érdekes, hogy mostanában hord éjjelre rugit, nem gond, de sokszor a harisnya-body kombináció az, ami bejött.
Egyébként én farmerben ülök itthon is. Nem vagyunk egyformák. :D
9 hónapos a fiam.
Amikor már mászott, akkor kisnacit adtam rá, mert mindig elhagyta a rugi lábrészét, üresen húzta maga után.
Azóta csak pizsinek használunk rugit.
:)
Én már szinte 1-2 hónaposs koruktól bodyt,kis harisnyát adtam a fiaimra,éjjelre kaptak rugit.
Elsősorban azért,mert mindkét fiamnak hosszú a lába és egyszerűen nem voltak jók a rugik lábban.Ami meg lábban jó volt,az felül volt nagy...a másik hogy rühellem a patentokat!!!:)
pamut,laza gumis harisnyáink, és direkt újszülőttknek való kis mackó gatyáink voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!