Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit ért féléves kicsitek...

Mennyit ért féléves kicsitek a hozzá intézett beszédetekből?

Figyelt kérdés
2013. nov. 13. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
mindent és meg is jegyzi
2013. nov. 13. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
a nevét.
2013. nov. 13. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia, nagyon sok mindent. Emberek, tárgyak nevét, rövid utasításokat, érti az egyszerű vicces dolgokat is. Figyel, gondolkodik, nevet a dolgokon :)
2013. nov. 13. 17:04
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
A nevét érti. Figyelni figyel ha beszélünk, de nem azért mert érti. Érteni szerintem esetleg a hangsúlyból értenek valamit is az ilyen kicsik.
2013. nov. 13. 17:59
 5/9 anonim ***** válasza:
52%
A nevét, apa, anya, kaja, ezt érti, mert reagál rá, de inkább a hanglejtés jelentős még most..
2013. nov. 14. 12:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Első, azért ENNYIRE elfogult nem lehetsz :)

Köszi!

2013. nov. 14. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyet értek az elsővel - habár inkább úgy mondanám, hogy a vele kapcsolatos dolgokat mindent.

De a kérdés elolvasása után nekem is az első, ami eszembe jutott, hogy MINDENT. Szerintem nem elfogultság.

Az én lányom fél évesen már ismerte a házban mi hol van (pl. ha megkérdeztem, hogy hol van a konyha, TV, asztal, szoba, ágy, fürdőszoba, akkor abba az irányba nézett)

Tudta a 3 kutyát névről (szintén mindig arra a kutyára nézett, amelyiknek a nevét mondtam)

Ismerte, hogy mi a fa, virág, fű, felhő, labda, kerítés, tányér, villa, kanál, pohár...szóval mondhatom, hogy mindent.

Lehet lepontozni.

2013. nov. 17. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:
52%
Én kipróbáltam, és tényleg a hanglejtés a lényeg.Kicsi fiamnak szóltam..de nem a nevét mondtam hanem más szót..és felém nézett!! :) Csak kíváncsiságból csináltam..azért még arrébb van az hogy értik amit mondunk..utána meg nem akarják felfogni dacból!! :D
2013. nov. 17. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
A 7-esnek teljesen igaza van, pontosan így van. Tudja mi mit jelent, és nem a hanglejtésből. A szavak jelentését ennyi idősen már össze tudja kapcsolni, persze azokat, amiket gyakran használunk. Mutatni még nem szoktak ennyi idősen, de arra néznek, amiről beszélsz nekik. 8 hónapos koruk körül már meg is érintik az adott dolgot. Többet tudnak és értenek, mint hinnénk. :) Csak nem tudják elmondani, kifejezni.
2013. nov. 17. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!