A ti kicsitek hogy viseli a porszívós orrszívózást?
1 éves a lányom, és folyik az orra, nem olyan vészes, de naponta 3-4-szer ki kell szivatni neki. Igazából az 1 év alatt még alig volt beteg, egyszer még novemberben. Egyszerűen annyira sír az orrszívózás alatt, hogy beleizzad. Már csak meghallja hogy porszívó, vagy hogy "hadd nézzem az orrod" már visít is. Egyedül nem is bírom kiszivatni neki, két ember kell hozzá. Annyira sajnálom szegényt, de muszáj valahogy kiszednem az orrából a váladékot, és a kézivel semmire nem megyünk. Próbáltam már letakarni is a porszívót, de hiába...
Ma pont itt volt délelőtt anyós, mikor porszívóztam az orrát, és kikapta a gyereket a kezemből, hogy elég lesz már, nem látom hogy sír a gyerek, mit kínozom! A ti babátok is ilyen rosszul viseli?
Megcáfolnám, hogy nem létezik olyan gyerek aki ne sírna közbe! Az én fiam is most már egyre többször érdeklődve figyelve fekszi végig az orrszívását! :) persze, ha már sokáig csinálom, nem találom el azonnal az orrlukait, akkor már türelmetlen és kezdene sírni, de alapból nem. 3 hónapos kora körül folyt az orra, akkor napi többször szívtuk és azóta minden nap végén, az utolsó tej előtt szívjuk neki, hogy kijöjjön minden. Változó, van olyan nap, mikor alig valami jön, de van olyan, hogy meglepődünk a "cuccokon"! :) Az ő érdeke az orrszívás, nem azért csináljuk, hogy rossz legyen szegénynek!
Amúgy az én anyósom is kiborult, mikor ottalváskor kértem, hogy vegye elő a porszívóját az orrszíváshoz :D Mondta, hogy nem hajlandó végignézni, aszisztálni ehhez :D
És ha szájjal csinálnád? Talán akkor nem olyan ijesztő, az orrszívónak meg olyan a kialakítása, hogy nem kerülhet a szádba a "cucc". Mi így csináljuk a fél éves fiamnak, jól tűri.
(Nekünk ilyen orrszívónk van amúgy, de gondolom a többi is ilyesmi: [link]
Utolsó vagyok, linkelem másként, mert látom így nem jó, bocsi.:)
Az én lányom is most volt először beteg 11 hónaposan, az első két napon ő is ezt csinálta. Annyira sírt közben, hogy mire leszívtam, már kezdhettem volna az elejéről, mert a sírástól újra folyt és tele volt az orra.
Én azt csináltam, hogy néha játék közben is elővettem, és elindítottam a porszívót, közben odaadtam neki a csövét. Teljesen megnyugodott, a betegség kb. egy hétig tartott, a hét végére már mutatott az orrszívóra, ha tele volt az orra, és mikor bekapcsoltam a porszívót, utánozta a hangját és nevetett közben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!