Anyukák,2 hetes körüli babákkal. Mennyit eszik a kicsitek?
Ha az orvos szerint szépen gyarapodik, akkor semmi gond.
Egy ekkora baba nem fogja túlenni magát. :-) Mi annyit adtunk neki amennyit kért. (ő is szopizott a tápszer mellett)
Köszönöm a hozzászólásokat. Lehet kissé túlaggódtam a dolgot, főleg mert sok helyen azt olvastam, hogy 60 ml körül kéne enni a babának, az én fiam pedig bepuszilja több mint kétszeresét. (most 4 kg).
Császármetszéssel született, és elég nehezen indult meg a tej. Most már azért javul, reggel is tusolás közben már csepegett is a mellemből. Mindig szoptatom, mikor csak lehet, és reménykedek, hogy lesz több tejem is. Nem adom fel. A kórházban összezavartak a nővérek, egyik azt javasolta, hogy csak egyik mellre tegyem, a másik, hogy mindkettőből szoptassam meg egy alkalommal. Sokszor kikapta a kezemből, hogy majd ő megeteti üvegből, mert nincs tejem. Alig vártam már, hogy haza jöjjünk és úgy csinálhassak mindent, ahogy nekünk jó.
Jaj, nálam ugyanez volt, mindenki mást mondott, rá is stresszeltem rendesen a kórházban, hogy nincs tejem (még bőgtem is). Otthon meg állandóan méricskéltük a babát, hogy mennyit szopizott.
Aztán amikor már nem mértem állandóan, akkor több lett a tejem (sajna akkor sem volt elég).
Én is mellszívóztam, attól is több lett, de annyi volt a maximum, hogy felesben tudtam adni neki a tápszert.:-( Napi 30 ml-től feltornáztam napi 300-400-ra, de addigra a baba megunta a szopit.:-((
Sokáig véreztem, állítólag az is okozza, hogy kevés a tej.
A következő babánál nem fog érdekelni, hogy mit mond a "szakszemélyzet"!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!