Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van akkor ha nincs bent a...

Mi van akkor ha nincs bent a naptárban hogy mikor van a kislány névnapja?

Figyelt kérdés
Húgom kislánya a Ramira nevet kapta. Sehol nem találom mikor van a névnapja. A húgom sem tud róla semmit. Esetleg itt valaki akinek így hívják a kislányát?
2013. nov. 13. 11:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha bejegyezték, ez lett a neve, akkor van Névnapja is!

Engedélyeztette resód a nevet?

2013. nov. 13. 11:14
 2/15 A kérdező kommentje:
Az utónév könyvből nézte ki.
2013. nov. 13. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
Szia, én kineveznék neki egyet, mondjuk amikor fogant :), esetleg a szülinapjával együtt ünnepelném.
2013. nov. 13. 11:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is ráböknék egy napra az anyuka helyében.

Esetleg a Nyelvtudományi Intézettel érdemes volna felvenni a kapcsolatot, Ők engedélyezik az utóneveket, így talán tudnak segíteni névnap-ügyben is.

De ha nem akarják a szülők, akkor kijelölnek egy bármilyen nekik szimpatikus napot és akkor ünneplik.

2013. nov. 13. 11:27
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

Ha egyáltalán nincs benne sehol, akkor a hasonló nevek névnapjai közül választanék : Ramóna, Tamara.

pl a Lara ismertebb név, még sincs hivatalos névnapja.

2013. nov. 13. 11:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam rákeresni a neten,és valóban nincs semmi találat a névnapjára.Én a helyetekben választanék egy napot,vagy mondjuk Mira névnapom tartanám.Az én névnapom sincs benne a naptárban,így egy hasonló hangzású névnek a napján tartom a mai napig.Nemrég találtam meg a Wikipédiában a hivatalos napot,de aznap született a kislányom és közel van a szülinapomhoz is,így most már marad a szüleim által kitalált névnap.
2013. nov. 13. 11:31
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ramon és Ramóna a magyar párja a Ramira névnek! A Névnapot ebből adodoan július 4en "szokták" tartani! De mivel a nevnap rendszerint ismeretlen így kereshettek Ti is egy napot ami szimpatikus!
2013. nov. 13. 11:33
 8/15 anonim ***** válasza:
81%

Attól, hogy egy nevet elfogad a nyelvtudományi intézet és bekerül a naptárba még nem lesz hivatalos névnapja, mivel a névnapok eleve nem "hivatalos" ünnepek, hanem inkább szokás kérdése.

Én ha nagyon szeretné névnapot tartani, akkor szerintem 3 lehetőség van:

1. Ha meg van keresztelve, akkor ahhoz kell egy védőszentet választani, mivel Ramira nevű tudtommal nincs... így az ő napja lesz a névnapja.

2. Választhattok egyet szabadon én pl. a szülinapjától legmesszebb lévő napot választanám ki :)

3. Kerestek egy hasonló vagy rokon nevet és annak a névnapját ünneplitek.

2013. nov. 13. 11:34
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem állandóan csak a mira névre keres rá a google. Talán ünnepelhetné Mira napkora névnapját. Május 10 vagy Szeptember 21.
2013. nov. 13. 11:34
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. nov. 13. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!