Mi van akkor ha nincs bent a naptárban hogy mikor van a kislány névnapja?
Ha bejegyezték, ez lett a neve, akkor van Névnapja is!
Engedélyeztette resód a nevet?
Én is ráböknék egy napra az anyuka helyében.
Esetleg a Nyelvtudományi Intézettel érdemes volna felvenni a kapcsolatot, Ők engedélyezik az utóneveket, így talán tudnak segíteni névnap-ügyben is.
De ha nem akarják a szülők, akkor kijelölnek egy bármilyen nekik szimpatikus napot és akkor ünneplik.
Ha egyáltalán nincs benne sehol, akkor a hasonló nevek névnapjai közül választanék : Ramóna, Tamara.
pl a Lara ismertebb név, még sincs hivatalos névnapja.
Attól, hogy egy nevet elfogad a nyelvtudományi intézet és bekerül a naptárba még nem lesz hivatalos névnapja, mivel a névnapok eleve nem "hivatalos" ünnepek, hanem inkább szokás kérdése.
Én ha nagyon szeretné névnapot tartani, akkor szerintem 3 lehetőség van:
1. Ha meg van keresztelve, akkor ahhoz kell egy védőszentet választani, mivel Ramira nevű tudtommal nincs... így az ő napja lesz a névnapja.
2. Választhattok egyet szabadon én pl. a szülinapjától legmesszebb lévő napot választanám ki :)
3. Kerestek egy hasonló vagy rokon nevet és annak a névnapját ünneplitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!