Fél év körüli örökmozgó babával hogy telnek a napjaitok?
Figyelt kérdés
Fél éves a fiam, és egy percre nem áll meg. Pár hete még simán meg tudtam csinálni mellette a házimunkát, de most csak mászik, forog, ül, sehol nem marad meg 5 percnél tovább, ha bekötöm a pihenőszékbe/hordozóba visít, mert nem tud felülni, biztonsági övvel együtt képes feldönteni saját magát, a kiságyban leszereli a rácsvédőt, kopog a feje állandóan, a zenélő forgót is eléri már, azt is rángatja, sétálás közben pedig állandóan hasra fordul a babakocsiban, és négykézláb hintázik benne, csak így lehet tologatni... Egyszerűen lelőhetetlen... Az etetőszékben sem marad el, lerántja a terítőt az asztalról, vagy ami éppen a keze ügyébe kerül azzal szórakozik (pl. a tűzhely gombjai), hiába rakok elé/mellé játékokat, azok nem kötik le. Próbáltam letenni a gyereket a földre, de hiába pakoltam el mindent az útból, így is koppant előbb-utóbb valahol a feje, a habszivacs matracról meg letolat állandóan... Ti hogy csináljátok? Állandó figyelmet igényel. Napközben 3x alszik, max. fél-egy órát.2013. nov. 13. 08:57
1/8 anonim válasza:
semmit nem csinálok
jön utánam és annyi
a konyhában fakanalat habverőt stb.. kap
a fürdőben a piperéket rámolja ki be a szekrénybe
vagy a szennyet esetleg a mosott ruhát
és a többi helyen is ugyan ez van :-)
simán megvolt a házi munka mellette :-)))
2/8 anonim válasza:
én is hagyom, hadd bontakozzon ki. próbáltam bababiztossá tenni a házat: virágállványokat megszüntettem, apró, lényelhető dolgokat felpakoltam, konnektorokat, hosszabbítót lekötöttem a körről, stb. .. van egy kiskapunk a nappali és a konyha között, ha valami olyat csinálok be tudom zárni a nappaliba, de ez ritka, mert üvölt folyamatosan. ha a konyhába jön kap habverőt,fakanalat, szilikon muffin formát, de a legjobban a sparhelt és környéke érdekli, mert ott kosz van a tüzelő miatt. :) most épp a kandalló miatt én is aggódom, de apa készíti a védő rácsot. :)
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! És hol van a babátok, míg ti pl. főztök? Etetőszékben, vagy a földön? Pihenőszékben elmarad? Mert az enyémnek sajnos sehol nem jó... :/
2013. nov. 13. 10:35
4/8 anonim válasza:
Szia, hát ez örökmozgó babával ilyen :) Én amikor nagyon nem tudtam szemmel tartani, járókába tettem. Nem hagytam bent sokáig. max 5-10 perc. Elpakoltam a nagyon veszélyes dolgokat. Konnektorvédőket tettem be. Aztán hagytam felfedezni a lakást. Igen, koppan néha, de muszáj megtanulnia a teste működését, ne kösd be székekbe! :) Egy kis púpnál nagyobb baj sosem történt! Szóval engedd, és örülj, hogy ilyen mozgékony, kíváncsi érdeklődő!
7/8 anonim válasza:
főzés közben is ott volt engem nem zavart :-)
ha téged zavar akkor főzzél akkor mikor alszik .....
8/8 anonim válasza:
:) lesz ez még rosszabb is. Hagytuk mi is, hogy mindig a lábunk alatt sertepertéljen. Megtanultam a belső lángon főzni a főzőlapon, félig lehúzott melegítőnaciban mosogatni és a többi. Egy 3 éves rosszcsont anyukája + 23hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!