Akinek igazi örökmozgó a babája 10 hónaposan mennyire volt nehéz vele?
Ez még csak nehezebb lesz, olyan 4 éves korára fogja azt megcsinálni, amire kéred!!!
Pici még, ne várd tőle hogy ha azt mondod ne nyúlj oda, akkor nem nyúl oda!!!
Most fedezi fel a világot, mindent meg kell nézni, meg akar nézi, mi milyen!!!
Ezért sokat segíthetett magadon, ha bababiztossá teszed a lakást! Konektorokat le vakdugózod, kábeleket úgy húzzátok el hogy ne érje el, bútorok mögött... Ami törékeny elteszed hogy ne érje el....
A Szuperdada azt javasolja, hogy annyi percre kell valami büntihelyre tenni a gyereket, ahány éves, de egy 10 hónaposnál ennek még semmi értelme.
Az én kisfiam is ilyen kis örökmozgó volt, nagyon fárasztó volt vele. 1 éves kora után kezdett hisztizni, ami 2 éves kora táján tetőzött, a napi 3-4, egyenként 20-30 perces hiszti az én idegeimnek sem tett jót. És ugye egy percre sem állt le, verekedett a játszón, elrohant a kismotorral, szóval voltak izgalmak. Aztán eltelt pár hónap, most 2,5 múlt, és rá sem lehet ismerni. Még mindig igazi kis kópé, de lenyugodott, megbízható, nem verekszik, szót fogad.
Nincs erre tuti módszer, a következetes magyarázás, tiltás mellett nagyon fontos a pozitív megerősítés is (én mindig nagyon megdicsérem, ha szépen viselkedik), és nem kell gyors csodát várni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!