Baba mellett kutyus? Ti hogy oldottátok meg?
Sziasztok!
Nemsokára megszületik a kislányunk, valamint van egy 2 éves kutyusunk is. Téglalakásban lakunk, 2. emeleten, a kutyát napi 3-4x visszük le sétálni. Reggel a párom, valamint ha ebédidőben hazaugrik akkor is le szokta vinni egy gyors körre, délután és este pedig én, vagy este már együtt. Ha megszületik a kislányunk, akkor egyértelműen a párom viszi reggel és este, de ott van az a legalább 1 séta ami délután kell a kutyusnak, és a párom nincs otthon akkor még. Akiknek kutyusuk is van a baba mellett, ti hogyan oldottátok meg? Mivel azért nincs olyan jó idő már, így nem vihetem majd magammal a gyereket hóviharban, mínuszokban, főleg míg ilyen pici. Arra gondoltam, hogy ha majd alszik, akkor a ház elé gyorsan lefutok a kutyával pár percre, de nem tudom, hogy merjem-e? Mert mi lesz ha felkel a pici, vagy pont nem alszik el úgy és amint kilépek sírni kezd és én nem vagyok ott stb. Ilyen kérdéseim vannak...párom szerint ne stresszeljek rá, ki fog alakulni, illetve én is fogom látni, hogy a lányunk mennyire lesz jó alvó, belefér-e az a 2-3 perc..stb. Akik egyedül vannak gyerekkel és kutyussal, ti hogyan oldjátok meg rossz időben a sétát??? :) Köszi a válaszokat!
Egy aggodalmas kismama :)
Első: nem azért nem hagyunk gyereket egyedül,mert mi van ha sir. Sírást kibirja.De mi van ha a szomszéd épp berobbantja a gázt,vagy épp nem kap levegőt a baba és hiába sipol a légzésfigyelő?
Mi kertesben lakunk,amig nem volt meg a lányunk,addig kinti-benti kutya volt,mióta megszületett,kinti kutya lett,megbizható kuytusunk van lassan 10 éve,de ő is megkattanhat,én nem mertem bennhagyni.
Sétálni igy is visszük,bár van nagy kert,jön velünk amikor megyünk sétálni babakocsival,vagy esténként bicikli mellett.
Majd kialakul, ebben igaza van a párodnak!
Eleinte, nagyon nem fogod tudni, hogy hogyan alszik a gyerek, nálunk pl kb 9-10 hónapos korára tudtam nagyjából behatárolni, hogy nah, most kb 30 percet fog aludni. A mai napig néha felkel álmából, és keres, ha nem vagyok ott, akkor már nem tud visszaaludni, úgy elkezd sírni. Szóval az azért egy kicsit sok idő, míg ennyire tutin kialakulnaka az alvási szokásai! Amúgy az alap, hogy pici babát, gyereket nem hagyunk magára a lakásban! Szóval számomra ez nem lenne járható út. A babának is kell a friss levegő, ha meg annyira iszonyú az idő, akkor max arra az 5 percre magamra kötve mennék le velük, úgy azért védettebb és talán gyorsabb is, mint szenvedni a babakocsival is.
Biztosan ki fog alakulni a napi rutin, nem lesz gond ebből! Jó babavárást, és babázást! :)
Nálunk 2 kutya van.a fiam már 5 éves.
Hordozóba tettem,és a kezemben vittem magammal,épp csak annyi időre hogy a kutya gyorsan elintézze a dolgát.Este,és reggel párom vitte őket vagy maradt itthon addig a fiammal mig én levittem őket.Késöbb kendőben vittem magamon.Október végi amugy a fiam.
igazán nem kell aggódnod. az első 2 hetet kibekkelitek valahogy. egyébként pont ebben az időszalban alszik egész nap a baba. én pl. kintre teregetek, vagy 10 percig biztos tart, addig is egyedül van a gyerek.
két hét után pedig annyit van kint a gyerek, amennyit muszáj. ha jól felöltözteted, hóviharban sem lesz baja. réteges öltözet, bundazsák, pelenka a kupolára és legalább levegőzik eleget, jó erős lesz az immunrendszere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!