Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba mellett kutyus? Ti hogy...

Baba mellett kutyus? Ti hogy oldottátok meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemsokára megszületik a kislányunk, valamint van egy 2 éves kutyusunk is. Téglalakásban lakunk, 2. emeleten, a kutyát napi 3-4x visszük le sétálni. Reggel a párom, valamint ha ebédidőben hazaugrik akkor is le szokta vinni egy gyors körre, délután és este pedig én, vagy este már együtt. Ha megszületik a kislányunk, akkor egyértelműen a párom viszi reggel és este, de ott van az a legalább 1 séta ami délután kell a kutyusnak, és a párom nincs otthon akkor még. Akiknek kutyusuk is van a baba mellett, ti hogyan oldottátok meg? Mivel azért nincs olyan jó idő már, így nem vihetem majd magammal a gyereket hóviharban, mínuszokban, főleg míg ilyen pici. Arra gondoltam, hogy ha majd alszik, akkor a ház elé gyorsan lefutok a kutyával pár percre, de nem tudom, hogy merjem-e? Mert mi lesz ha felkel a pici, vagy pont nem alszik el úgy és amint kilépek sírni kezd és én nem vagyok ott stb. Ilyen kérdéseim vannak...párom szerint ne stresszeljek rá, ki fog alakulni, illetve én is fogom látni, hogy a lányunk mennyire lesz jó alvó, belefér-e az a 2-3 perc..stb. Akik egyedül vannak gyerekkel és kutyussal, ti hogyan oldjátok meg rossz időben a sétát??? :) Köszi a válaszokat!

Egy aggodalmas kismama :)

2013. nov. 12. 10:36
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
18%
nekünk ugyan nincs kutyánk, mert nagy ellene vagyok hogy baba meg állat egy lakásban...na de ez most mindegy. én is egyedül vagyok a fiammal szinte egész nap. látni fogod majd te is, hogy mennyit és hogyan alszik. én például boltba is úgy megyek, amikor alszik. itt van mellettünk, de mire felöltöztetném a gyereket, és lecibálnám a babakocsit a 3.ról, már meg rég meg is járom egyedül. eleinte nem mertem itt hagyni, ah alszik akkor se. most már tudom, hogy ha elalszik ágyúval se lehet felébreszteni, és szinte percre pontosan 1 órát alszik egyszerre napközben. majd nálatok is kialakul az alvásrend és nyugodtan le tudsz menni a kutyával 5-10 percre.
2013. nov. 12. 11:02
 2/31 anonim ***** válasza:
Pont ìgy. igaz mi földszinten laktunk, az utca annyira volt mint màsnak a kamra.ha olyan volt, hogy nem aludt mèlyen akkor a szomszèd figyelt rà.kb 1 hònapos koràtòl meg kendőbe jött velünk....februàri a kislànyom
2013. nov. 12. 11:02
 3/31 anonim ***** válasza:
32%

Első: nem azért nem hagyunk gyereket egyedül,mert mi van ha sir. Sírást kibirja.De mi van ha a szomszéd épp berobbantja a gázt,vagy épp nem kap levegőt a baba és hiába sipol a légzésfigyelő?

Mi kertesben lakunk,amig nem volt meg a lányunk,addig kinti-benti kutya volt,mióta megszületett,kinti kutya lett,megbizható kuytusunk van lassan 10 éve,de ő is megkattanhat,én nem mertem bennhagyni.

Sétálni igy is visszük,bár van nagy kert,jön velünk amikor megyünk sétálni babakocsival,vagy esténként bicikli mellett.

2013. nov. 12. 11:39
 4/31 A kérdező kommentje:
természetesen azért is aggódom, hogy ha bármi probléma lenne, de nem akartam egy 5 oldalas regényt arról, hogy miért aggódok, mert ezerféle dolog van. De azért szerintem túlzásba sem szabad esni, és a gyerekágy mellett ülve árgus szemekkel figyelni mert nem egészséges. (Bár aztán ki tudja milyen leszek én, ha megszületik a lánykánk..:)) ) De ha onnan közelítjük meg, akkor az anyuka ne menjen el nagy dologra míg alszik a gyerek, ne tusoljon, ne főzzön, mert kell pár másodperc mire a gyerekhez tud rohanni..
2013. nov. 12. 11:46
 5/31 anonim ***** válasza:
52%
10 hónapos a fiam. gáz nincs a lakásban. és ha alszik, akkor sem őrzöm a kiságy mellett. vagy ti mindig ott ültök mellette??? 1. voltam, köszi a lepontozást, bár nem értem!
2013. nov. 12. 11:47
 6/31 anonim ***** válasza:
29%
Ha választás elé kényszerülök, hogy a kutya vagy a gyerek biztonsága, akkor nem gondolkodom rajta. Ha nem tudjátok megoldani úgy a gyerek felügyeletét, hogy biztonságban legyen napi 24 órában, akkor nem kell megtartani a kutyát. Lehet kegyetlennek és állatellenesnek nevezni (hatalmas állatbarát vagyok amúgy), de azért van egy fontossági sorrend, amit nem lépek át. A kutyának sem jó, ha nem figyeltek rá, de a gyerek az első. Én nem hagynám egyedül a gyerekem, akkor sem ha alszik. Akkor sem, ha akutya összetojja a fél lakást. Alapból nem tartanám meg, ha tudnám, hogy egyedül két helyre egyszerre nem tudok menni.
2013. nov. 12. 11:49
 7/31 anonim ***** válasza:

Majd kialakul, ebben igaza van a párodnak!

Eleinte, nagyon nem fogod tudni, hogy hogyan alszik a gyerek, nálunk pl kb 9-10 hónapos korára tudtam nagyjából behatárolni, hogy nah, most kb 30 percet fog aludni. A mai napig néha felkel álmából, és keres, ha nem vagyok ott, akkor már nem tud visszaaludni, úgy elkezd sírni. Szóval az azért egy kicsit sok idő, míg ennyire tutin kialakulnaka az alvási szokásai! Amúgy az alap, hogy pici babát, gyereket nem hagyunk magára a lakásban! Szóval számomra ez nem lenne járható út. A babának is kell a friss levegő, ha meg annyira iszonyú az idő, akkor max arra az 5 percre magamra kötve mennék le velük, úgy azért védettebb és talán gyorsabb is, mint szenvedni a babakocsival is.

Biztosan ki fog alakulni a napi rutin, nem lesz gond ebből! Jó babavárást, és babázást! :)

2013. nov. 12. 11:51
 8/31 A kérdező kommentje:
A kutyus marad! Nem fogom kirakni, elajándékozni, csakis abban az esetben kellene mennie, ha agresszívan lépne fel a lányommal szemben, vagy nem jönnének ki jól. (De remélem soha nem lesz ilyen. ) Azért is kérek tanácsokat, mert szeretnék megoldást találni a dologra és nem a véletlenre bízni, vagy olyan dolgot ami vagy a lányomnak vagy a kutyának nem lenne jó. Természetesen ha a babánk nagyobb lesz, akkor mindig velünk jön majd, együtt megyünk, főleg ha jó idő lesz és hosszabb sétára is el tudunk majd menni. A kérdésem arra az időszakra vonatkozik, míg nagyon pici lesz, az első pár hónapra, illetve hogy tél lesz pont, és ki tudja milyen szélsőséges időjárás.
2013. nov. 12. 12:07
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 kutya van.a fiam már 5 éves.

Hordozóba tettem,és a kezemben vittem magammal,épp csak annyi időre hogy a kutya gyorsan elintézze a dolgát.Este,és reggel párom vitte őket vagy maradt itthon addig a fiammal mig én levittem őket.Késöbb kendőben vittem magamon.Október végi amugy a fiam.

2013. nov. 12. 12:11
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

igazán nem kell aggódnod. az első 2 hetet kibekkelitek valahogy. egyébként pont ebben az időszalban alszik egész nap a baba. én pl. kintre teregetek, vagy 10 percig biztos tart, addig is egyedül van a gyerek.

két hét után pedig annyit van kint a gyerek, amennyit muszáj. ha jól felöltözteted, hóviharban sem lesz baja. réteges öltözet, bundazsák, pelenka a kupolára és legalább levegőzik eleget, jó erős lesz az immunrendszere!

2013. nov. 12. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!