Mit csinálnátok? Vagy mit csináltok? Nem hiszem hogy egyedül az én fiam ilyen "zizi".15hónapos. Egésznap nyűglődik, vísít mindenért. Már ha valamihez hozzányúl, tudja hogy nem szabad, nyűszög közben. Aztán a 3. nem szabadra ordítás.
Szia!
Amióta ráébredt a saját akaratára,áll a bál!próbálom mindig jó irányba fordítani izgő mozgó porontyom (11hós)felfedező vágyát.Pl:amig főzök ő kipakolja a konyha szekrényeket(a törékeny veszélyes tárgyak felköltöztek a polcokra)lehúzza az összes terítőt,takarót,a nappaliban,és közben próbálom neki mondogatni hogy ahoz ne nyúlj,mert bök,vagy szúr,és amitől tényleg tart az a forró!.Már érti hogy ezek a szavak nem jók ,kissebb baleseteire talán emlékszik.Mire kész az ebéd,tótágast áll a lakás.Sokszor mire ujra rend van és beindítok egy mosást,a konyha vagy nappali megint lomokban hever,a kicsi meg sír mert nem tud mit kezdeni a telefon vezetékével, vagy mert nem éri el a rádió tekerentyűit.Ilyenkor ki viszem a levegőre ahol beleveti magát a kalandokba.Nagymami vagy az apája ilyenkor felügyel rá,amíg én rendet varázsolok,kiteregetek,és egy csésze forró kávé,kellemes zene mellett erőt gyüjtök,ugyanis(mint tegnap)csupa sár,átázott zokni,a kutyának kiadott tegnapi leves maradékától ázott kisfiamat be kell hurcolnom enni.Ő viszont nem éhes nem álmos és nem óhajt bejönni.Pfuh...birka türelem. A nagyszülök,vagy más rokonok mindig ajánkoznak egy kis felügyeletre.Én ezt mindig jó szívvel fogadom,hiszen az ő feladatuk őt kényeztetni,jó kedvre deríteni,nekem marad a nevelés,Ez így van szerintem helyén.Próbálom tanítani,hogy a sajt reszelő bök!és már el is engedte.Üzletelünk.Ha a kezébe kerül valami veszélyes,akkor csere-berét ajánlok,és kicseréljük egy kérem széppennel köritve a nagyi törékeny szemüvegét,egy érdekesebb Pl:porszívó feje, cumi(amit soha nem használt de mindig jól begyömöszölhető a cd-tartó álvány réseibe) vagy éppen ami a kezem ügyébe kerül.Akaratos ha a boltba bemegyünk.mindent megrágna,megfogdosna szétdobálna.Lerakom a földre,és hipp-hopp már el is tűnt...Vááááá! Minden tiszteletem a több gyermekes anyukáké!
Utolsó anyuka! Nagyon tetszett a jópofa bejegyzésed!
A kérdezőnek meg csak annyit, hogy egy kis ordításba még senki sem halt bele, hagyd olyankor magára, de mindenképp maradj következetes! Jól csinálod! Ügyes vagy! Mindig ez lebegjen a szemed előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!