Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, érdekelne, hogy az...

Anyukák, érdekelne, hogy az első babátok születése hogyan hatott a házasságotokra/párkapcsolatotokra, főleg az első hónapokban?

Figyelt kérdés
4 hónap múlva szülök és annyi helyről hallani hogy a baba születése után mentek szét, stbstb. Érdekelne, hogy tényleg ennyire kemény?

2013. nov. 8. 20:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tudjátok mi a durva? Vagyis nem is tudom hogy durva-e. Hogy nagyon fiatalok vagyunk(én 21 ő 23) és 9 hónapja vagyunk együtt.. És annyira de annyira félek hogy tönkremegy a kapcsolatunk :(
2013. nov. 8. 21:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor itt az ellenpélda,amire vártál.

10 hónapja voltunk együtt,mikor kiderült,hogy terhes vagyok.

Nem terveztünk még babát,de úgy gondoltuk,hogy nincs akadálya,jöhet.Nekem is volt munkám előtte,párom is dolgozott.Én 24 ,ő 30 éves volt.

Nagy nagy szeretettel vártuk őt.Megszületett,ennek már 9 hónapja.Sajnos minden megváltozott,az egész életünk.

Sokat veszekedtünk.Minden héten.Én is könnyebben ugrottam minden szóra,és ő is.Alapból az,hogy mi eléggé szórakozni járó társaság voltunk.Ugye én sehova sem jártam a baba miatt,de a párom nem mondott le erről,továbbra is eljárt a barátokkal.Rosszul tűrtem.Szépen lassan kihűlt a kapcsolatunk.Már nem az a szerelmespár voltunk,akik egykor...lehetne,és tudnék is mesélni a nehézségekről,de együtt vagyunk most is,próbálkozunk,mert szeretjük egymást és a lányunkat,akinek anya és apa kell,együtt, és nem külön.Nem veszekszünk már annyit.Próbálunk helyrehozni mindent,hogy újra olyan legyen minden mint rég!

2013. nov. 8. 21:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Ez sajnos benne van a pakliban,mármint hogy szétmennek a párok. De tény, hogy sok függ a felektől. Mi is szerettük volna a babát, nem is jött össze nehezen. Viszont miután megszületett a párom nem sok mindenben változtatott a dolgokon, ugyanolyan volt minden mint előtte. Ugyanúgy későn jár haza este, még hétvégén is megy mindig valamerre, alig látom. Eleinte még valamennyire készséges volt, de így, hogy lassan egy éves a kislányom, már tök egyedül vagyok mindenben. Nem mondtam, hogy dolgozik és azért nincs velük, nem nőzik meg ilyesmi, nem az a fajta, csak annyira túlzásba viszi, hogy tök elhanyagolva érzem magunkat, és ez nagyon fáj, persze ha felhozom még én érzem magam rosszul, pedig egyébként néha megtehetné, hogy velünk is tölt egy kis időt...de nem. :) Ez a pechem. Éppen most is ezért vagyunk fasírtban.....
2013. nov. 8. 21:21
 14/16 anonim ***** válasza:

hát a kapcsolatra, az együtt maradásra nincs garancia. viszont olyan nagy boldogságot hoz az életedbe a gyerek, hogy az örömödet semmi se tudja elvenni.

amúgy csak várandósság miatt vagy érzékenyebb, aggodalmaskodóbb valószínű, de hidd el, minden rendben lesz! :)

legyél optimista!!! és higgy magadban! :) (ha pesszimista vagy, ....lehet igazad, csak hát akkor nem a rossz esemény után vagy rosszkedvű, hanem már előtte is!) :)

2013. nov. 8. 21:43
 15/16 anonim ***** válasza:
a mi fiúnk egy éves. előtte se voltunk napi szinten együtt, kb 2x egy héten, de most sajnos ritkábban...reménykedem hogy hamarosan visszatérek :-D az első félévben gondolni se tudtam szexre, most már legalább eszembe jut néha...most próbálom a 2-3 hetente 1 alkalmat rendszeresíteni és remélhetőleg idővel emelem a "tétet" :-D amúgy mi nagyon boldogok vagyunk együtt, még erősebbé tette a kapcsolatunkat és még a szexhiányos időszakok sem rengették meg a házasságunkat..keménynek kemény ez az időszak igen, nagyon fárasztó (egyém még ma sem alussza át)..ahogy írták is sokat számít milyen személyiségek vagytok. mi mindketten nagyon áldozatkész, rugalmas, békeszerető és humoros emberek vagyunk, szerintem ez rengeteget segített ebben az évben...nem görcsöltünk be, hanem röhögtünk magunkon és azt mondtuk ennél csak jobb jöhet akkor sem engedjük el egymást! ugyanakkor mindkettőnket lezúz a fáradtság, hogy nincs idő semmire...ezeket a változásokat nehezebb elfogadni de muszáj!
2013. nov. 8. 21:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én 21 évesen tuti nem vállaltam volna be a babát, főleg úgy, h még egy éve sincs, h járunk. Effektíve ha elvett volna feleségül, házassági szerződéssel, max akkor vállaltam volna be. De nem ez volt a kérdés.

Mi is két év után vágtunk bele a babaprojektbe és én nem is nagyon akartam még de a férjem annyit rágta a fülem, h végül belementem. Igazi királynőnek éreztem magam, a tenyerén hordozott, méregette a hasam, dumált a kicsihez, kísért minden vizsgálatta. Bent volt a szülésemnél 17 órán át végig, étlen-szomjan szinte. Minden nap bent volt a kórházban egész nap, csak ebédelni ment haza, hogy aztán abból hozzon nekem is. Mikor otthon voltunk végig erősködött, h ne adjam fel a szoptatást, bármennyire is megkínoztak minket a szoptatással a kórházban. Neki köszönhetem, h hat hetesen a koslányink végre hajlandó volt szopizni, nem csak lefejve inni. Ha kellett kitakarított, bevásárolt, mosott, takarított és ez a mai napig így van pedig lassan egy éves a kicsink.

A szex? Na hát ahhoz a mai napig sincs kedvem, bár már nem vagyok olyan reménytelen. Egész terhességem során háromszor voltunk együtt de rémes volt. Szülés után két hónappal adtam be a derekam, szintén borzalom volt. Amióta megjött, azóta javult, de csak közvetlen menszesz előtt kívánom, vagy közben. Amúgy havi egy, max kettő. De a férjem már a következő babától beszél meg hogy mennyire imád minket.

2013. nov. 9. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!