Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lesz jobb, hasfájós a...

Mikor lesz jobb, hasfájós a babám? Hogyan kezeljem lelkileg?

Figyelt kérdés
1 hetes kisbabám órák hosszat sír, nyöszörög, feszíti magát. Fáj a hasa, próbálkozunk mindenféle módszerrel, egyelőre kisebb sikerekkel. Lelkileg hogy lehet ezt jól viselni? Nagyon rossz mikor sír, teljesen leizzadok és stresszbe vagyok miatta. Még nincs segítségem, de gondolkodom, hogy bírni fogom-e? Köszönöm a tanácsokat!
2013. nov. 7. 15:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nincs leszedálva a gyerek :) Görcsoldó kúp, amitől nem fáj a pocakja. Az idegrendszere és az agya pont úgy tud fejlődni, hogy nem sír egész nap, mert ha csak sírna akkor nem tudna másra koncentrálni. Most viszont játszik, nézelődik, mosolyog, már felismer és nevet, látványosan fejlődik. Én nem gondolom, hogy ártanék neki azzal, hogy végre nem szenved, hanem tud mással is foglalkozni. És úgy gondolom az orvos jobban tudja mit ír fel a gyerekének mint az interneten a sok fórumozó, meg mint a szülő aki teljesen laikus. Én azt látom, hogy a kislányom kiegyensúlyozottabb, érdeklődőbb, aktívabb, boldogabb. Szóval semmiképp nem gondolom, hogy ezzel ártanék neki. Amúgy egyetemi docens és kórházi főorvos csak jobban tudja mit adhat egy csecsemőnek és mit nem. Ha a babám le lenne szedálva én sem adnám neki, ha azt látnám, h alszik egész nap és "csorog a nyála" a "nyugtatótól".
2013. nov. 11. 10:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Mi a megyei kórházban voltunk és semmit nem adtak!! Sőt, még a Biogaia-ra is azt mondták hogy hosszú távon probiotikumot sem tanácsos adogatni. Eddig is mindenki felnőtt, aki kisbabaként sírós-hasfájós volt. Persze ha az anyuka nem bírja idegekkel.....
2013. nov. 11. 19:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Az anyuka nem bírja idegekkel?... És a baba? Neki akkor ezekszerint tök jó szenvedni, és 24 órából 20at nem aludni. Hanem sírni, úgyhogy kiszárad a torka és már levegőt sem vesz, és majdnem megfullad. Inkább szenvedjen a gyerek, nehogy használjunk valami orvosságot, amit a "hülye" orvos felír, mert mi szülők INTERNET alapján és az ösztöneink alapján sokkal jobban tudjuk, hogy mi köll annak a gyereknek. Had szenvedjen, hisz a nagyanyja meg annak a nagyanyja is szenvedett a hasfájással, akkor ő is túl fogja éééélni. Meg a nagymama egy szobakonyhába nőtt fel, fűtés nélkül és felnőtt!!!! Na hhááát akkor minek fűteni a gyerek szobáját? Ölég neki a vastag dunyha.... -.-
2013. nov. 12. 18:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Azért érdekes hogy 5 hét leforgása alatt mindent kipróbáltatok. Aztán elvitted ehhez a szuper doktornőhöz aki felírta ezt a szuper nyugtató (te írtad) kúpot és azóta minden szuper. Egyébként az én kislányom is 9 hétig reggeltől-estig és éjszaka is üvöltött de annyira hogy folyamatosan öltöztettem át mert leizzadt a sok sírástól. Nem volt szünet, nem nézelődött. 9 hét után viszont elvágták ezt a problémát. Szóval te is próbáld meg kedves utolsó hogy nem adod ezt a kúpot és akkor mi történik mert lehet hogy már magától is elmúlt. Egyébként régen is adtak a babának nyugtatókat, a legismertebb a máktea ha jól tudom a papaverines kúpnak is ugyanaz a hatóanyaga ami drog kár szépíteni. Én nem adnék ilyesmit a gyerekemnek, inkább a hordozókendővel sétálgatok vele és rázom a fenekét egész nap!!! Egyébként a nagyobbik gyerekem 5 hónapig ordított és tökéletesen fejlődött utána értelmileg fizikailag mindenhogyan, sőt mindent korábban kezdett mint a nagykönyvben.
2013. nov. 12. 20:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Mert szerinted én adagolom neki a kúpot órabérben? :) Hát nem... Van olyan nap, hogy nem is kap, de ha már görcsösen sír és nem kap levegőt, akkor kap egy felet, hogy ne fájjon neki. Teljesen felesleges folytatni ezt a vitát, mert mindenki úgy bánik a babájával és olyan módszereket használ amilyet akar. Szerencse, hogy te is úgy nevelted a gyerekeidet, ahogy te elképzelted, és szerencse, hogy nekem is megvan a döntés joga. Én inkább nem hagyom szenvedni, te meg hagytad. Különbözőek vagyunk mi emberek. Te ezt vallod én meg azt. Mivel a férjem orvos kollégái, és a kórházi doktornő szerintem jobban konyít ahhoz, hogy mi drog és mi nem, mit lehet adni egy csecsemőnek és mit nem, ezért úgy gondolom hogy ezzel nem hogy ártanék neki, hanem segítek rajta. Én megértem, hogy szerinted a gyereknek az a jó, ha természetesen magától szépen idő múlva meggyógyul, én azt vallom, ha lehet rajta segíteni, hogy ne szenvedjen, akkor segítek. És nem adagolom neki a kúpot mint az őrült, hanem legvégső esetben kap belőle. Teljesen mindegy és hiábavaló a további érvkifejtés, mivel szöges ellentétét vallod annak, amit én. További szép napot.
2013. nov. 12. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!