Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Streptococcus fertőzésem...

SOS! Streptococcus fertőzésem van, elkaphatja a kislányom?

Figyelt kérdés
Hüvelykenetből mutatták ki, nem tudom melyik fajtája. A kislányom 7hónapos, kb 2hónapja tápszeres. Elkaphatja?

2013. nov. 7. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
el, de azért nem egyszerű
2013. nov. 7. 11:59
 2/4 A kérdező kommentje:
hát, szoktam puszilgatni, és ha utcán leesik a cumija, bekapom, és úgy adom oda neki.... most mit csináljak? én hétfőn megyek receptért a nőgyógyászhoz.
2013. nov. 7. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:
nem hiszem, hogy elkapná.. ha terhesen van ilyen fertőzésed, akkor sem adnak semmit, csak szülés előtt, hogy szüléskor ne kapja el. nekem adtak antibiotikumot szüléskor két adagot, mert régen már egyszer volt ilyen fertőzésem és állítólag ez kiirthatatlan, csak negatív leletnél alacsony a csíraszám. ha hamarabb megszületett vna a gyerek, mint a második adagot megkapom, akkor ő kapta volna a másodikat. azt tudom, hogy ez nagyon veszélyes a babákra, de én nem gondolom, hogy így elkaphatná tőled, főleg ha nem is szoptatod.
2013. nov. 7. 12:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Most nem a kérdésre válaszolok, csak ezen megakadt a szemem.

Nekem a fogászom magyarázta mikor még terhes voltam, hogy még véletlenül se kapjam be a cumit és úgy adjam oda a babának. Mert a szájban levő baktériumok nem születéstől fogva vannak meg a babánál, csak később kerülnek oda, ezek felelősek a fogromlásért. És nagyon nem mindegy egy babának, hogy 2 hónaposan vagy 1 évesen találkozik először ezekkel a baktériumokkal.

2013. nov. 7. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!