Csak az én babám tér el az "átlagtól"?
Most nem leszek népszerű.... Én nem is annyira a szuperbabáktól vagyok kiakadva, hanem a szupermamáktól. Példák: szülésnél nem kér érzéstelenítést, mert minek az, ő kibírja. Tápszert még véletlenül sem ad a babájának (persze ha nem muszáj, én sem adnék). Soha nem hagyná egy percig sem sírni. Félre ne értsetek, nem az nem tetszik, hogy ő így neveli, így gondolja, csak ne nézze a másikat hülyének, mert ő másképp csinálja és ne is ítélje el. :)
Babára rátérve én még "csak" az éjszakai alvásról tudok beszélni, de közel sem alussza át a 7 hetes lányom az éjszakát, min. 1x kel, de nincs is ezzel semmi baj. Majd átalussza, ha akarja. :)
Szia, az én kicsi lányom is átaludta 2 hónaposan az éjszakt. De most 5 hónaposan kínszenvedés az egész. Éjjel nappal üvölt, mert jön a foga, próbál ülni, de még nem tud, és ha nem fogom, hogy üljön akkor annyira üvölt, hogy átjött a szomszéd, hogy miért nem csinálok vele valamit, pedig kertes házban lakunk. Viszont amikor nem fáj semmije, akkor nagyon aranyos baba, meg tud fordulni, és ezzel a legbüszkébb apukájává tette a férjemet. És amikor a nyelvét nyújtogatja és köpköd, akkor tudom hogy ezen is át kell esni :-).
Én attól a választól voltam kész, hogy a babáknak 8 hónaposan jön a foguk és akkor kezdenek el fogzani. Hát az enyém 3 hónapos kora üvölt és fájlalja az ínyét. Ilyenkor én is azt hiszem valami nincs renben, de hát azok a fogak előbb-utóbb csak kinőnek majd.
És az a baba, amelyik 4 hónapos jár, hát azt is megnézném közelebbről.
Hát már én is kezdtem aggódni, de akkor befejezem.
Amúgy én sem adnék tápszert a babámnak, sosem hagyom sírni, de attól még nem vagyok szuper anyuka...
Én Tapolcán laktam egy darabig, ott nem is adnak érzéstelenítőt,ami nekem is fura volt. De költözés miatt Győrben szültem, de itt sem kaptam, olyan "gyorsan " ment minden. De én azt mondom hogy ha ennyi egy szülés, akkor bármikor máskor is bevállalom. A babám nekem is "végig" alussza az éjszakát, 21-22-kor elalszik, 4-6 között kel enni, utána 8 körül megint, és ha sikerül akkor még alszik 11-ig utána. A fejét tartja, feszíti magát, ha hasra teszem, hosszú másodpercekig fennt tudja tartani a fejét. A szeme hatalmas, követi a mozgást, a hang irányába fordul, és sokat mosolyog, pár napja gagyog is. Ami nekem is fura, hisz azt hittem, egy ekkora baba eszik, alszik fürdik és néz ki a fejéből...Ehhez képest nagyon aktív és ügyes. De ettől sem a babám nem szuperbaba, sem én nem vagyok szuperanyuka, inkább őrült szerencsésnek tartom magam. A terhességem problémamentes volt, a szülés gyors és könnyű és most van egy csodás nem sírós ügyes szép babám.
Hogy ki miért túloz, nem tudom, a "magyar ember " mentalitása kicsit ilyen, hogy mindig túltenni a másikon.
De jól csinálod, ne máshoz viszonyítsd a babád, hanem magához. Mindenki másképp fejlődik, fiú is lány is, egyik lustább, másik gyorsabb.
3 hetes kislány anyukája
Akkor most én.
Nem vagyok szuper anyuka,söt szuper babám sincsen.De!!
Igen is a lányom ül 3 hónapos kora óta.Aki nem hiszi,küldök neki képet emailen.Söt áll is.A barátnöm,--akivel eggyütt is szültünk,7 óra van a 2 baba között--la´ny még nem tud ülni állni.Viszont átalussza az éjszakát,még Rebeka 3x 4x kel,pedig már 5,5 hónapos.A szülésem volt egyszerü.38 óra.30.órában kaptam gerincbe érzéstelenítést mert nem ta´gultam sem a kúptól,sem infútiótól.De szerencsére elkerültem a császárt.Ès nem mondom,hogy nem voltam hangos,de nem ordítottam.pedig pokoli volt.....
Szóval erröl ennyit,és hajrá lepontozni....
Tegnap én is írtam,ezt most ezért kommemtáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!