Nagyon megvagyok ijedve! Tapasztalatok! Oltás utáni láz vagy más (influenza) betegség? 39,5fokos láz.
10napja kapta a 15.havi oltást.ma d.u.39,5 volt a láza.vittük az ügyeletre kapott lázcsillapító szurit,és a doki szerint virus.a lázon kívül semmi baja.most a lázcsillapító szuri óta csak 37,2.étvágy ,kedve is jó.
ugye "csak" az oltás és nem influenzás?
egyesek sem azt mondták, h ne tegyen semmit. mondtam, h csillapítani kell a lázat, ez természetes.
a cikket édesanyám is írhatta volna, mivel az ántsz-nél közeg - és járványügyi felügyelő vezető, a tesóm pedig kutatóbiológus, tehát nem hasraütésszerűen nyomkodtam a klaviatúrát. a fiam is megkapa már, mert 1.5 éves, előtte hidd el, h elég komolyan indormálódtam tőlük.
átlag kb. 3-4 óra. de ez sok mindentől függ. pl. h mit kapott, h reagál rá a szervezete, stb. megnézheted, h lázas-e. lehet egyébként, h napokig is eltart, akkor konzultálj az orvossal, mert akkor ő tud csak igazán megnyugtatni. legalábbis akkor már én is hívtam volna, ha belázasodott volna a fiam.
ha lázas, akkor adj neki kúpot pl. v hűtőfürdő, panadol, nurofen. nem tudod milyen szurit kapott?
1ml demalgonil .
ja, persze hétfőn mindenképp megyünk a saját dokinkhoz,ezt az ügyeles is mondta.
hát nem szarozott az ügyeletes doki... ez lehet, h tovább is lent tarja neki. fogd meg éjjel is többször, az a biztos.
remélem reggelre kialussza!
a lázcsillapításos dolgot nem a szintén 85%os anyukának szántam:) amúgy teljesen igazad van.
A 15 hós oltás után 10-14 nappal előfordulhat magas láz, ez a szervezet reakciója az oltásban lévő 3 kórokozóra.
De azért a biztonság kedvéért hétfőn vidd el szerintem a gyerekorvosotokhoz!
Minden jót nektek!
köszi mindenkinek.
szerencsére már nincs láza, de még ellenőrzés alatt tartom.
holnap mindenképp felhívom a dokinkat,elmondom mi volt.
örülök, h jobban van már:). lehet, h estére megint felmegy neki, akkor sem kell megijedned! lázcsillapító és kész.
aki meg lepontozott, annak annyit, h nekem is be kellett volna paráztatnom szegény anyukát??? mert gondolom azt pontozott, aki szerint ez influenza, és az oltástól nem lehet láz. kicsit téjékozódni kellene talán, nem rosszindulatból pontozgatni... szánalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!