A ti babátok is szokott elbambulni? Sokszor csinálja?
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket:
Kiemelve belőle ezt a részt:
Petit mal epilepszia (absence epilepszia, "kisroham")
Az elnevezésben az "absence" távollétet jelent, ami arra utal, hogy az 5-45 másodperc alatt lejátszódó rohamból a külső megfigyelő esetleg semmit nem vesz észre. Sok esetben a betegség valódi eredetét nem ismerik fel, a gyermeket "álmodozónak" vagy éppen szemtelennek tartják, mert, amikor szólnak hozzá, nem válaszol. A tudat hirtelen tér vissza, a beteg ott folytatja tevékenységét, ahol abbahagyta. A "távollétet" nem követi tudatzavar. A petit mal epilepszia jellemzően a gyermekek betegsége.
Elég gyakori és ki lehet nőni, de azért szerintem nem árt egy kivizsgálás.
Az én fiam is csinálja (kb 6 hónapos korától rendszeresen). Általában reggelente, mikor csak bambul ki a fejéből, és egy-egy evéskor mindig belebambul, aztán mint ha mi sem történt volna folytatjuk az evést. Én ilyenkor hagyom bambulni, férjem szokott vele "szórakozni", hogy integet előtte, de nem izgatja :) Néha napközben is előfordul, mikor magában játszik. Én ezt egyáltalán nem élem meg gondnak, felnőtteknél is gyakran előfordul, hogy belefeledkezik valamibe. A gyerekeknél minden hatványozódva van jelen, nálunk minden látványosabb, nem fogják magukat vissza, nincsenek gátlásaik, így jobban bele tudnak feledkezni dolgokba, nem zavarja őket pl, hogy valaki meglátja őket ilyen állapotban :) Szerintem nem kell ezt túldimenizonálni, had éljék a kis belső életüket is néha. Nekem is jólesik néha csak lenni, semmivel sem foglalkozni!
13 hónapos anyukája
Én is rákérdezek mindenképp a gyerekorvosnál! Remélem nincs gond és tényleg olyankor csak elgondolkodik a kis drágám és "dolgozza fel az infókat"! Amúgy akarva-akaratlanul én is sokszor elbambulok. :-)
Köszönöm a válaszaitokat!
Utolsó válaszadó! Esetleg, ha nem felejted el, megírod mit mondott rá az orvos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!