13 hónapos babátok mivel játszik? Mivel foglalja el magát önállóan?
Korának megfelelő játékkal játszik-e a Ti babátok (12+) rendeltetés szerűen (formabedobó, kirakó...)?
Milyen játékot ajánlanátok?
Kisfiam most 13,5 hónapos, és jelenleg kisautókkal játszik. Szereti őket tologatni, főleg a kiságy alá betolni, majd "hívni" engem, hogy vegyem ki. Formabedobó, építőkocka nála annyiba kimerül, hogy szétdobálja a kockákat, formákat, és ennyi. Esetleg én építek tornyot, ő lerombolja. Ezt kb. 5x eljátszuk, utána ez is unalmas. Szeret még ki-bepakolni, mondjuk cipősdobozba, vagy bármilyen tálba, dobozba. Ez is jó móka egy ideig. Most ilyen céllal használjuk a formákat, kockákat, de majd biztos eljön az ideje, hogy rendeltetésszerűen is fog majd vele játszani.
Ezen kívül most neki a járás a játék. Most tanulja, és legfőképp azt gyakorolja, esetleg még amiket tud tolni (bébitaxi, játék fűnyíró, bevásárló kocsi).
Nem igazán tudok játékot ajánlani, mert változó, hogy mi érdekli a gyereket, ezt ki kell tapasztalni. Barátnőm kislánya (egyikős a fiammal) pl. a nyakláncokra és a labdákra van beindulva, uncsitesóm lánya (ő is egyidős, picit idősebb) a könyvektől van oda.
Ennyi idősen önállóan semmivel:)
A mozgásfejlődés volt az első,bármilyen játék max 2percig kötötte le, őt ez egészen kb nagy 20 hónapos koráig így volt:), ekkor kezdett el legozni:)
A kicsim most 16 hónapos kizárólag a palack kupakokkal játszik el 2 percnél többet és őt a lego semennyire sem érdekli:(
13 hós a lányom, jelentem neki is az a játék, hogy ki-be bakol, de az esetek 100%-ban többet pakol ki.Nála is most a mozgásfejlődés a nagy játék, egész nap mászik, illetve lépeget.1 játék van, ami leköti most 3 pillanatra és kimondottan gyerekjáték és ez a montessori torony, ezt leszedegeti, majd visszarakosgatja 2x-3x egymás után aztán megy a dolgára.
Karácsonyra ugráló zebrát vettünk neki
Itt is a járás a menő. Ahova tud bemászik,de ki nem tud jönni:D
Aztán nagyon szereti kipakolászni az edényeimet a konyhába,valamint a liszt,és a zsemlemorzsa kiborogatása is nagyon menő.
Amivel egyedül eljátszik az a nagy,műanyag háza,amiben különböző játékok vannak,így ha berakom oda,negyed óráig szabad vagyok.
Van még neki ilyen ugri-bugri zebrája is,ami ilyen rugós,és ha ráül,akkor rugózik,na azt nagyon élvezi. Azzal is elvan kb. egy negyed óráig. Van neki ilyen oronszlánja is,ami előre-hátra hintázik,ha ráül. Azt is nagyon élvezi. Aztán az ajtófélfán van neki hinta,amibe ha beleültetem,és meglököm,akkor azzal egy darabig elvan.
De szereti a formabedóbost is,csak inkább szétszórja,minthogy inkább bedobja a helyére.
De mindegy,annak örülök,hogy legalább fél óráig eljátszik egyedül,vagy ha olyanja van,és nagyon pörög,akkor körbe- körbe rója a köröket az asztal körül,és ha elszédül letuttyan a padlóra,aztán ha "helyrejött" újra kezdi:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!