Szabad a kisbabának tehéntejet adni?
1 éves kor alatt szigorúan tilos tehéntejet adni, de leginkább 3 éves korig nem ajánlott.
Igen, ilyenkor jönnek az öregek, meg az okosok, hogy de hát én sem haltam bele, hogy anyám tehéntejet adott.
Ja, senki nem állította, hogy bele fog halni. Valószínűleg túléli de rengeteg problémát okozhat neki a tehéntej. Egy enyhe hasfájástól kezdve egész életen át tartó laktózintolerancián át akár kiszáradáshoz vezető hasmenésig bármi lehet.
Ha az anyukának nincs teje akkor tápszert kell adni a babának.
Tápszert kell venni a babának!
A tejről csak annyit, hogy valóban nem haltunk bele, mert nagyon sokan nőttünk fel rajta, de rengeteg problémát okoz, valószínűleg a cukorbetegséget is neki köszönhetjük, meg a sok allergiát és még sorolhatnám. Jöhetnek persze az okosok, hogy persze régen így, meg úgy volt, de őket holnaptól kiküldeném a patak partjára mosni, mert hát mint tudjuk,régen is úgy csinálták.....A kecsketej sem ajánlatos, ilyen picinek különösen nem, de később is figyelni kell a folsav bevitelére kecsketej fogyasztás mellett!
Kedves 9-es!
Örülök,hogy sosem voltál beteg és a csontod mint a beton és egyáltalán nem lehet baj a tejtől.Az én édesanyám is felnevelt pár gyereket,mi is kaptunk tejet,korai hozzátáplálást is.
Eredmény is van.Különböző bélrendszeri betegségek,laktóz intolerancia.Akkor hogy van ez?Persze élek ez nem vitás csak hát na.....
Honnan tudod hogy a tejtol van belrendszeri betegseged? :) én nemhiszem hogy ennyire egyszeru, ilyen jellegu problemanal ramutatni hogy Bizony a tej a ludas... Lehet oroklodo is, amit nem a szuleidtol orokoltel, Esetleg lelki problemak miatt.
A cukorbetegseg is lelki problemak miatt is kialakulhat, főleg ha nincs cukros a csaladban, és nem orokolt.
Minden esetre az en velemenyem, amit nem kell lehurrogni, hiszen sajat, szemelyes velemenyem, hogy nem káros a tehentej, csak tényleg bevizsgalt hazi tej legyen, adalekmentesen, forralva, és higitva.
nemtudom miért, de a mai gyerekek allergiasak mindenre, és sztem a tulzott feltes az oka.
És megegyszer kihangsulyozom hogy ez az en szemelyes velemenyem! :)
Azért mert nem irtam oda,hogy orvosok mondták,hogy mitől alakultak ki ezek a dolgok nálam/nálunk,gondolhatod,hogy nem magam állitottam fel a diagnózist:)
Persze,nem probléma a saját véleményed ami veled történt,de azt légyszives ne ird úgy,hogy mással nem lehet másképp:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!