Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az akaratosságot hogyan...

Az akaratosságot hogyan tartsuk kordában?

Figyelt kérdés
19hónapos a fiam és még nem láttam ennyira akaratos kisfiút pedig rengeteg baba van körülöttem.ha valami nem úgy történik úgy ahogy ö akarja irgalmatlan hisztibe kezd és nehezen lehet a figyelmét elterelni.pl a hütöt ne nyitogassa már rongyosra beszéltük a szánkat h nem szabad.zárat nem tudok rá tenni.leszoktam ragasztani de mikor fözök nem mindig ragasztom vissza.mondom neki nem szabad mikor kinyitja és földhöz veri magát.az utcán ha nem arra megyünk amerre ö akar szintén ez van mert az uttest szimpatikus neki. És olyan hisztibe kezd hogy én szégyellem magam.valaki van ilyen helyzetben?hogy neveljük és terelgessük a jó úton hogy szót fogadjon?

2013. okt. 28. 08:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Megvonással, büntetéssel. Ne ő irányítson, hanem te. Ha hisztizik, majd abbahagyja. Meg kell tanulnia, hogy nem tud mindent elérni a hisztivel. Próbálgatja a határait, mint minden ennyi idős gyerek. Nincs ebben semmi. A hűtőt nem kell leragasztani, szólj rá többször, ha nem hagyja abba küldd a szobájába, vagy tedd az ágyába. Utcán ha hisztizik szólj rá, hogy nem mentek arra, ha nem hagyja abba akkor is az legyen amit te akarsz. Kellemetlen, de csak így fogja megtanulni.
2013. okt. 28. 08:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát megvonni nem lehet egy ekkorától még semmit.Nem kell rá figyelni,had vergődjön.Majd ha nem mész oda aggódni,hogy jaj gyerek stb,akkor leszokik róla hidd el.Öcsém is ha néha cirkuszolt,vagy hugom,akkor nevelőanyám meg anyám is fogta és ment tovább.A gyerek meg úgyis fél,hogy ott hagyják.Abbahagyta a cirkuszt mindkettő és ment az anyja után.
2013. okt. 28. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Mintha csak az én lánykámról írtál volna, és ő is pont 19 hónapos :)

Erőt próbáló, az biztos, de én nem fogom fel tragédiaként. Játszótérről is sokszor ölben, ordítva, kapálózva viszem haza. Pont nem hat meg ki mit gondol... :)

Anyukám óvónő, azt szokta mondani, hogy az ilyen erős akaratú gyereket csak hajlítgatni szabad, megtörni semmiképp, mert csak annál nagyobb gondot okozol vele mindannyiótoknak. Sokszor nem működik a figyelemelterelés nálunk sem, de azért van 1-2 adum, amit ki tudok játszani, és akkor egyből abba is hagyja a hisztit. Pl. ha "rosszalkodik" otthon, akkor azt mondom neki, hogy jó, rendben, akkor ha csúnyán viselkedik, akkor nem bábozok neki. Egyből rohan is a bábokért, és már olyan is, mint egy kisangyal :) Úgyhogy nálunk csak ilyen szinten működik a büntetés. A hűtőt én se ragasztgatnám, következetességgel szerintem leszokik róla...próbáltad elmagyarázni neki, hogy miért nem szabad? Egyébként kér belőle valamit, vagy mi történik olyankor?

2013. okt. 28. 09:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem kér semmit a hűtőböl csak nyitogatja mert mindent nyitogat egyedül a hűtöt nem szabad. Ha rossz anyának ha nem de iszonyat ahogy viselkedik minden nap.ott tatok hogy nem szeretek felkelni mert a napunkat 80 százalékban a hiszti és az akaratosság jellemzi.bárhogyan próbálom felvidítani nem sok sikerrel pedig minden nap a parkba és játszóterekre megyünk hogy ö neki jó legyen délelőtt délután.de unottan vonszolja magát sokszor én többet rohangálok hogy :gyere kapd el anyát.ritkán jön be.akkor élvezi ha pörgetem de nem lehet mindig szédülni.lerakom kész üvölt földhözveri magát.lig látom jókedvünek.mármindent bevetek és ez van nap mint nap hiszti hiszti hiszti.elvagyok keseredve hogy a lekemet kiteszem és ezt kapom.tudom hogy ő még pici de senki nincs gyerek a környezetemben aki igy viselkedik sajnos szégyenkeznem kell elég sűrűn.ma is csak a zöldségeshez akartam elmenni vele 100m eren 3szor vertemagátfölhöz.hiába magyarzom elneki hogy álljon fel sétáljuk.nem lehet vele beszaladni egy boltban sem mert neki nem tetszik hogy bemegyün és üvölt 2 hónapja nem csináltaezt akkora személységváltozáson ment keresztül.Én egy pozitív személységű nö vagyok de ez a nap mint napi helyzet elvette a reményemet is hogy jól érezzem magam.
2013. okt. 28. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Fiam is hasonló. Ha valamit a fejébe vesz...nálam sokszor beválik (nem a legdurvább esetekben), ha belekezdek egy mondókába/dalba-most a "Bocsánat, nem látta a kacsámat", "Ec-pec-kimehetsz" jön be.

Nagyon könnyen el is keseredik, akkor meg dobál is. Tépem a szám egész nap, remélhetőleg egyszer eljut a kis agyáig a mondandóm.

Az otthagyom nem jött be, elindult másfelé. Ő sokszor akarja cipeltetni magát, vagy másfelé menni, ha nem, akkor földhöz veri magát, ha felemelem, rongybaba lesz és rugózva üvölt. Most egy darabig viszem -mondom előre meddig-, aztán x helyen veszem fel újra. Amerre tuti elcsatangolna, azt a helyet kerülöm. Az szigorú szabály, hogy autók mellett fognia kell a kezemet-persze sokszor akarja kihúzni, de nem engedem.

Van olyan gyerek, aki elsőre szót fogad, de a mieink nem ilyenek, és az sosem fogja ezt megérteni, akinek "jó" gyereke van, mert más a természete, nem feltétlenül nevelés kérdése ez.

2013. okt. 28. 13:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! köszönöm hogy válaszoltál-tatok kicsi vigasz h nem vagyok egyedül ezzel és csak reménykedni tudok hogy jobb lesz!

Rengeteg türelem kell hozzá.csak még nekem az is probléma hogy úgy látom nem ért még engem vagy csak nem akar.ma már sírásig kiborultam a páromnak és mintha most értette volna hogy róla van szó mert ült és csak nézett és ilyenkor eltudnék olvadni tőle de fél óra múlva már hozta a formáját!

2013. okt. 28. 14:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Tedd babakocsiba!
2013. okt. 30. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!