Az akaratosságot hogyan tartsuk kordában?
Mintha csak az én lánykámról írtál volna, és ő is pont 19 hónapos :)
Erőt próbáló, az biztos, de én nem fogom fel tragédiaként. Játszótérről is sokszor ölben, ordítva, kapálózva viszem haza. Pont nem hat meg ki mit gondol... :)
Anyukám óvónő, azt szokta mondani, hogy az ilyen erős akaratú gyereket csak hajlítgatni szabad, megtörni semmiképp, mert csak annál nagyobb gondot okozol vele mindannyiótoknak. Sokszor nem működik a figyelemelterelés nálunk sem, de azért van 1-2 adum, amit ki tudok játszani, és akkor egyből abba is hagyja a hisztit. Pl. ha "rosszalkodik" otthon, akkor azt mondom neki, hogy jó, rendben, akkor ha csúnyán viselkedik, akkor nem bábozok neki. Egyből rohan is a bábokért, és már olyan is, mint egy kisangyal :) Úgyhogy nálunk csak ilyen szinten működik a büntetés. A hűtőt én se ragasztgatnám, következetességgel szerintem leszokik róla...próbáltad elmagyarázni neki, hogy miért nem szabad? Egyébként kér belőle valamit, vagy mi történik olyankor?
Fiam is hasonló. Ha valamit a fejébe vesz...nálam sokszor beválik (nem a legdurvább esetekben), ha belekezdek egy mondókába/dalba-most a "Bocsánat, nem látta a kacsámat", "Ec-pec-kimehetsz" jön be.
Nagyon könnyen el is keseredik, akkor meg dobál is. Tépem a szám egész nap, remélhetőleg egyszer eljut a kis agyáig a mondandóm.
Az otthagyom nem jött be, elindult másfelé. Ő sokszor akarja cipeltetni magát, vagy másfelé menni, ha nem, akkor földhöz veri magát, ha felemelem, rongybaba lesz és rugózva üvölt. Most egy darabig viszem -mondom előre meddig-, aztán x helyen veszem fel újra. Amerre tuti elcsatangolna, azt a helyet kerülöm. Az szigorú szabály, hogy autók mellett fognia kell a kezemet-persze sokszor akarja kihúzni, de nem engedem.
Van olyan gyerek, aki elsőre szót fogad, de a mieink nem ilyenek, és az sosem fogja ezt megérteni, akinek "jó" gyereke van, mert más a természete, nem feltétlenül nevelés kérdése ez.
Kedves Utolsó! köszönöm hogy válaszoltál-tatok kicsi vigasz h nem vagyok egyedül ezzel és csak reménykedni tudok hogy jobb lesz!
Rengeteg türelem kell hozzá.csak még nekem az is probléma hogy úgy látom nem ért még engem vagy csak nem akar.ma már sírásig kiborultam a páromnak és mintha most értette volna hogy róla van szó mert ült és csak nézett és ilyenkor eltudnék olvadni tőle de fél óra múlva már hozta a formáját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!