Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek milyen dolog ezt...

Szerintetek milyen dolog ezt válaszolni egy aggódó anyukának? Egyáltalán van valaki aki helyesli a válaszát?

Figyelt kérdés

Itt a kérdés és rögtön az első válaszoló válaszára gondolok. Szerintetek?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szobat..

2013. okt. 25. 15:46
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jogos, nem kell fölöslegesen nyugtatni! Mint ahogyan riogatni sem! Fölháborodnom sem kellett volna ez tény, de ahogyan elolvastam a választ kissé felidegesítettem rajta magam. Én tényleg nem hiszem, hogy látatlanban ilyen választ adni korrekt dolog. Ha a kérdező anyuka csak kicsit olyan, mint én vagy még jó páran, akkor kattog rajta az agya biztosan, hogy mi is lehet a baj a kisfia lelkében. Pedig lehet semmi, csak még éretlen a gyerek erre.
2013. okt. 25. 16:17
 12/17 A kérdező kommentje:
Jaj és higgyétek el mindenkinek zöld kezet nyomtam. Nem tudom ki pontoz le, de nem én vagyok.
2013. okt. 25. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Jogos, nem kell fölöslegesen nyugtatni! Mint ahogyan riogatni sem! "

De te meg a másik véglet voltál, hiszen te pont, hogy megnyugtattad a kérdezőt anélkül, hogy bármit is tudnál a dologról.

Egyik sem jobb a másiknál szerintem. Csak spec. a nyugtatással talán többet lehet ártani. Mert lehet, hogy ha megijeszted, akkor az anyuka aggódik kicsit, de ha feleslegesen megnyugtatod, akkor meg a gyereknek lehet baja.

Szerintem nincs abban semmi katasztrófa ha vki azt ajánlja, hogy mutassa meg szakembernek.

Ha vki azt írja, hogy ilyen-olyan tünetei vannak a gyereknek, akkor teljesen normális, ha azt írja vki, hogy keressen fel vele orvost.

Nem tudom ez miben más...

2013. okt. 25. 16:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
áh egyik kommentedre unokatesomék féltestvérét tudom felhozni tökéletes példának: a gyerek két évesen testileg akkora volt már mint egy 5 éves, és mégis beszélni nem tudott.. (sogornőmnek ugyanannyi idős volt a gyereke és az már kommunikált - gügyögött, utánozta a kutyát, hangot adott, papa mama alap szavak mentek - nála semmi) unokatesomék is érezték hogy valami nem stimmel a gyerekkel, mondták is anyjának (akinek a pici a harmadik gyereke volt) persze ő váltig állította hogy semmi baja a gyereknek... aztán rá mikor a gyereket visszadobták bölcsiből hogy hát ez így nem megy akkor már anyukának is gyanus lett a dolog, és elvitték pszichologushoz, aki megmondta hogy az autizmusra utaló jeleket lát a gyereknél (anyukán kivül persze érdekes mód mindenki észre vette hogy valami nem stim a gyerekkel)
2013. okt. 25. 16:28
 15/17 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ha a gyermek 2 évesen testileg már olyan volt, mint egy 5 éves, akkor bárki bármit mond, anyának, apának már vinnie kellett volna orvoshoz. Ez teljesen más dolog, mint ha egy gyerek 3 évesen még nem szobatiszta.
2013. okt. 25. 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

3 éves gyereknek már szobatisztának kellene lennie. Az előfordulhat, hogy annyira belefeledkezik a játékba, hogy nem szól, de ez csak ritka lehet.

Ha viszont soha nem akar a bilire,WC-re menni, akkor ott valami nincs rendben, amit tisztázni kell.

Főleg, ha előzőleg nem volt ilyen gond.

Egy ismerős család kisfia is egyik-napról a másikra visszaszokott a pelenkára. A nagymama jött rá az okára. Kérdezgette a kicsit, hogy miért fél a WC-re menni. Kiderült, hogy azt hiszi, hogy a kaki belőle egy darab, amit az anyu lehúz a WC-én, és akkor ő elfog fogyni.

A gyerekek fantáziája sokszor különös.

2013. okt. 25. 16:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Azon kívül tudomásom szerint nem veszik be az óvodába, amíg nem szoba tiszta, ami már eleve nagy baj. Van itthon egy szexuálpszichológiai tankönyvem ami feketén-fehéren leírja milyen zavarokat okoz ha pl. erőltetve van a szobatisztaság. Tudjuk, hogy az éjszakai ágybavizelés az esetek 90%-ban pszichés eredetű (persze nem három éves korban). Ezért azt gondolom, hogy az első válaszoló nem írt hülyeséget csak másfelől közelítette meg a témát. én azt nem értem miért nem lehet ezt a választ is elfogadni..
2013. okt. 26. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!