Mi az a jó tanács, amit mindenképpen elmondanál egy leendő anyukának?
Hogy ne görcsöljön rá a dolgokra:)
És amúgy ezt a legnehezebb megfogadni :D
Nem baj,ha a baba kevesebbet-többet eszik,ha nem akkor alszik mikor szokott vagy előbb kel fel,ha sírósabb ha nyűgösebb,stb.
Persze kell a napirend,de én első fiamnál mindenen izgultam,most 2.-al már sokkal lazább vagyok és ez így nekik is jó:)
Amikor a kérdést elolvastam, rögtön ez ugrott be válasznak:
Ne görcsölj rá semmire!
És úgy látom, több anyuka is erre gondolt, és ez a lényeg.
Mindent lazán felfogni, még a jótanácsokat is, amit mindenki ad, a szülő, nagyszülő, anyós, szomszéd, védőnő, barátnő, mindenkit mosolyogva meg kell hallgatni, azután meg bízni az ösztöneidben, és arra hallgatni, neked és a gyerekednek mi a legjobb, mert minden gyerek más és más, nem szentírás semmi sem.
Hallgasd meg a tanácsokat, aztán szelektálj!
Hallgass a megérzéseidre! (amikor megszületett a fiam, sokan kínlódtam, hogy ez az jó lesz e így. Netem nekem nem volt, csak anyukáméknak, és nem sok időt voltam ott. De olvastam egy jó cikket, hogy amikor már tele vagy infóval, és nem is tudsz dönteni, hallgass a megérzéseidre, nagy bajt nem tudsz csinálni! Nekem ez volt a biblia!-a fiam gyönyörű 17 kilós 20 hónapos makkmarci)
Amit nem régen tanácsolt egy orvos-pszichológusnő minden baba anyukájának:
CSAK azt tedd és engedd meg a babádnak, amit később is megakarsz engedni neki, és nem akarod majd leszoktatni róla.
Akkor lesz időd a baba mellett is a házimunkára, magadra, a férjedre és a babára is.
A picik úgy viselkednek, ahogyan szoktatják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!