Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell főzeléket készíten...

Hogyan kell főzeléket készíteni egy 6 hós babának?

Figyelt kérdés
Kerestem már recepteket,de nem igazán találtam semmit sem.Milyen alapanyagokból lehet főzeléket készíteni és hogyan?Tudnátok nekem írni recepteket?Már most több mint egy hónapja kiváltottuk az ebédet,de eddig csak sárgarépát kapott almával,krumplit almával,céklát almával..majd holnap szeretnék adni neki először sütőtököt almával.De jó lenne most már valamilyen főzelék is,csak nem tudom,hogy milyet lehet neki csinálni,és hogy hogyan?!Aki tud segíteni,annak nagyon szépen megköszönöm.
2013. okt. 25. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Kisbabáknál a főzelék annyi,hogy pl répát megfőzöd krumplival és összeturmixolod egy kis főzőlével. Ez a főzelék. Nem kell bele rántás vagy habarás :D Ahogy olvasom te már adsz neki főzeléket. A krumplit,céklát,répát is megfőzöd,nem? Na az a főzelék. Egyébként az ebédet csak később szokás kiváltani,amikor már húsos főzeléket kap. Először a tizórait gyümival,majd az uzsit gyümivel,aztán a reggeli,ebéd,vacsi.
2013. okt. 25. 12:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja,a másik dolog. Nincs hozzátáplálási táblázatod? Hogy melyik hónapban miket lehet adni? Kérjél a védőnőtől. A net is tele van ilyenekkel,csak megbizhatót keress.
2013. okt. 25. 12:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Szia.Az én védőnőm sajnos olyan mintha nem is lenne..nagyon fiatal,és nem érdekli semmi sem.A múlthéten összefutottunk,kérdezte,hogy a tápszeren kívül adok-e már mást is neki,elmondtam,hogy miket,meg hogy kiváltottuk az ebédet.De mondtam,hogy arra gondoltam,hogy most már ki kellene váltani a 10órait is,és azt mondta,hogy igen ezt már akarta is mondani.De az ebédet is teljesen egyedül-magamtól váltattam ki a gyerekkel,mert ez a csaj nem segít semmiben sem.Ha rá vártam volna,hogy mikor szól,hogy már adhatok neki mást is,akkor a gyerekem még mindig csak a tápszert enné.Nem ad(ott) nekem a védőnő semmilyen táblázatot,nem tudom,hogy adni fog-e,az internetben meg nem bízok meg egyáltalán!!

Igen a céklát-s.répát,krumplit megfőzöm..sőt,még az almát is.Hát pont itt gyakorin kértem tanácsot,hogy melyik étkezést váltsam ki legelőször,és itt szinte mindenki az ebédet mondta,majd vagy a 10órai vagy az uzsi,majd a vacsi és a reggelit mondták legutoljára.Egyébként már a 10órait is kiváltottuk egy hete,arra csak gyümiket kap egy kis baba keksszel.

2013. okt. 25. 12:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Ha van valakinek hozzá táplálási táblázata,amit a védőnőtől kapott,az leírná nekem,hogy mit mikortól lehet adni neki??Az internetes oldalakban nem bízom meg!!Köszönöm előre is,aki tud segíteni!
2013. okt. 25. 12:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs a nettel semmi baj, kb mindegyik uat írja, csak pici eltérések vannak, de ez szeerintem édőnőnként is változik, h ki milyen táblázatot osztogat. Ahány ház, annyi szokás. :)

Én is netről néztem, kb 5 félét, és ami közös volt, azt kóstoltattam a babával. Most 11 hós és szinte mindent megeszik.

Ha jól emlékszem, 7 hónaposnak már kell a kajcsijába olaj: 1 kiskanál/100 ml. Ez a zsírban oldódó vitaminok miatt fontos.

Amúgy a te babád azokon kívül, amiket írtál ehet még barackot, édesburgonyát és gesztenyét is, ezzel már is sokkal nagyobb skálán mozoghatsz. Lassan mehet a meggy is.

7. Hónaptól jöhetnek a k betűs zöldségek, mint a káposzta, karfiol, de cs módjával, mert nehezen emészthetők, ugyanígy jöhetnek szép sorban a sötétzöld színű zöldségek, mint a brokkoli, spenót. Meg a csirkehusi is (eleinte egy jégkockányi/adag). Ja és a folyami halak is, meg egyéb fehérhús, pl nyúl.

8. Hónaptól mehet a marha, a tojás nélküli tészta és a tojássárgája, a paradicsom, cukkini, egyesek szerint a banán, a szilva, a ringló, görögdinnye, cseresznye is. Tejtermékek, mint a sajt, a joghurt (natúr), túró.

9. Hónaptól sertéshús, tejtermékek, mint a tejföl, tejszín (főzve, ne nyersen add)

10. Hónaptól meg már szinte mindent ehet, amit ti is. Csak apró dolgok vannak, amik változnak, mint a fűszerezés, olaj/vaj variációk, adag.

11 hónaptól lehet próbálkozni olyannal, mint a mandarin, a szőlő, tengeri hal, tojással készült tészta.

Egyéves kortól tej (higítva), egész tojás, méz, de csak óvatosan, vannak akik két éves korig nem ajánlják.

Ami tiltólistás a mogyorófélék, aprómagvasok, cukor, só (minél később kapja ezeket, annál jobb) cukros üdítők.

2013. okt. 25. 13:26
 6/9 anonim ***** válasza:

fél éves babának már főzhetsz krumplit, répát, májat összeturmixolva.

Húslevest ha főzöl, szedsz ki neki egy kis krumplit, répát,husit, és a levével összeaprítod pépesre! Imádni fogja :) nekünk ennyi idősen zöldborsót is mondták, semmi baja nem lett. almát barackot is törhetsz neki vagy hztartási kekszzel összepépesítve!

2013. okt. 25. 13:57
 7/9 A kérdező kommentje:
És a gesztenyét milyen formában adjam neki oda?Azt hogyan lehet elkészíteni?Rendes igazi gesztenyét adjak neki,amit lehet szedni kint az utcán??
2013. okt. 25. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom! Dehogy is! Az vadhesztenye, vagy is mérgező! Lehet kapni nyers szelídgesztenyét piacon, bioboltban. Azt beleteszed egy magasabb falú serpenyőbe és kevergetve szárazon megpirítod. Akkor jó ha kipattannak, mint a szotyi. Ezután már lehet is fogyasztani de a kicsinek ne így add, főleg, ha még nincs foga. Neki meghámozol 4-5 szemet és annyi vízben, hogy ellepje közepes lángon főzd meg (kb 20-30 perc, puhának kell lennie, mondhatni omlósnak). Ha kész pici vízzel turmixold össze és már kész is. Székletfogó egyébként, úgyhogy csak keveset adj és adj mellé székletlazítót, mint a barack vagy a sütőtök.

A májat pedig, amit az előző válaszoló írt, azt hiszem csak 7-8 hónapos kortól lehet és csak heti egyszer ( a tojássárgáját is eleinte csak egyszer egy héten).

2013. okt. 25. 15:44
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszokat :)

Elnézést,hogy nem tudtam,hogy honnan lehet beszerezni gesztenyét,de első babám,és nincs még gesztenyében tapasztalatom :)

2013. okt. 26. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!