Miert nem mond meg semmit 11 honaposom?
11 hónaposan a fiam még csak a pápát sem mondta. Csak gagyogott, babanyelven "dumált".
2,5 éves, tisztán, érthetően, összefüggő mondatokban beszél. Le se lehet lőni...
Még kicsi a babád, nem is kell, hogy beszéljen. :) Majd fog, ne aggódj ezen!
Hát az én fiam is 11 hónapos és egyáltalán nem beszél,csak gagyog.Ill.ha lát valamilyen állatot,akkor olyan klattyogós hangot ad ki,mint mikor lovagoltatom a térdemen és klattyogok hozzá.Hiába mondom,hogy cica,kutya,vau-vau stb,ő csak néz rám és klattyog. :D
Járni se tud még,sőt egyedül állni sem,csak kapaszkodva és a bútorok mellett lépeget.Tapsolni sem tud,integetni tud,de csak ha van kedve.
Én is aggódtam kicsit,mert sokfelé látom,olvasom,hogy vele egykorú babák már sokkal több mindent csinálnak,de a gyerekorvos szerint teljesen rendben,csak türelemmel ki kell várni,hogy magától rájöjjön ezekre a dolgokra. :)
Lányok, ne szórakozzatok már... Nyissátok ki a kiskönyvet, benne van fehéren-feketén, hogy mit kell egy 1 évesnek tudnia. Beszélni, önállóan járni egyáltalán nem kell. Az, hogy néhány baba már megy egyedül, és egy-kettő (tényleg kevés!) már mond értelmes szavakat, egy dolog, nem jelent semmit, a babák eltérően fejlődnek, és egyáltalán nem biztos, hogy később az lesz az intelligensebb felnőtt, aki hamarabb kezdett beszélni.
Nekem két gyerekem van. A nagyobbik kisfiú, 2 évesen még alig szólt pár szót, és ezzel egyáltalán nem lógott ki az ismerős kisfiúk közül. Most 3,5 éves, mondanom sem kell, hogy semmi baj vele, teljesen normális, értelmes gyerek. A kicsi lány, ő előbb kezdte, most 1,5 évesen kezd kétszavas mondatokat összerakni, de 11 hónaposan még ő sem mondott az égvilágon semmit.
Nyugodjatok meg, ne frusztráljátok se magatokat, se a babáitokat, higgyétek el, lesznek majd olyan dolgok, amiken tényleg izgulni kell, de ez nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!