Miert nem mond meg semmit 11 honaposom?
11 hónaposan ne várd, hogy beszéljen.
Az én lányom is 11 hónapos, még semmit se mond.
Hát nem tudom.Az enyém 9 hónapos és mondd szavakat.
Pl:mama,baba,papa,te,aja(anya),pa(apa),pápá
1. vagyok
A lányom ugyan nem beszél, viszont már elindult kapaszkodás nélkül.
Általában azok a babák kezdenek hamarabb beszélni, akiknek lassabb a mozgásfejlődése és ez fordítva is igaz.
Úgyhogy ne aggódj, ráér még a beszéddel.
1. vagyok megint
A lányom is mond egy ideje pár dolgot, pl. nekem "mamama", ha sétálni megyünk akkor "tátá", de én ezeket nem veszem szónak, ez nem igazi beszéd még.
Kisfiam is sok mindent mondott ennyi idősen, ana, apa, baba, mama, tiszi (kisautóra-tiszi-toszi), cic, esz (eszik), isz (iszik), ide, oda, gye (gyere), ez, stb. Tök jó volt, hogy "megértettük" egymást, pl. kérdeztem, hogy szomjas vagy, erre ő mondta, hogy isz. Aztán 1 éves kora körül elkezdett kapaszkodva lépegetni. Abban az időben nem mondott semmit. Minden csak "ez" volt, ami később "eve" lett. Mióta megtanult járni, azóta megint kezd beszélni. Vau-vau, ku (kuka), apa... stb.
Olvastam is, hogy a mozgásfejlődés és a beszédfejlődés nem megy egyszerre. Mikor nagymozgást tanulnak (mászás, járás), akkor csak arra koncentrálnak, és háttérben a beszéd. Mikor már sikerült tökéletesíteni a mozgásformát, újra jön a beszédtanulás.
Véletlenül a te gyerkőcöd nem most tanul járni? Nincs nála ilyen mozgásbeli változás, mert ha igen, akkor lehet ez a ludas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!