Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segitséget szeretnék kérni a...

Segitséget szeretnék kérni a babám 1 hónapos és nagyon szürcsög, mit tegyek hogy hamar elmuljon?

Figyelt kérdés
a gyerekdoki nem adott rá semmit sem csak a Sterimár orrsprayt,mennyi ideig tart ez egyáltalán ez nátha ?ELsö babás vagyok olyan rossz látni ahogy szenved és kapkod a levegö után pedig szivom neki orrszivóval(porszivós)is.Lehet hogy az apukátol kapta el?mert beoltatta magát mindkét influenza ellen és másnpara beteg lett 1 hétig itthon volt.
2009. nov. 12. 09:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem is 1 hónapos volt a babám, mikor nagyon taknyos lett. Ez májusba volt. Nem a dott a doki semmit, én is a sterimarral fujtam, kb 1 hét alatt elmult, a babát nem is zavarta, csak az én szívem szakadt meg. De az otrivin baby 1 adagos orrcsepp sokkal jobban bevált, mint a sterimar.
2009. nov. 12. 09:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia, mi a kórházból már úgy jöttünk haza, h mindketten betegek voltunk. A babónak így már a kezdetektől szívni kellett az orrát. Először cseppentettünk tengervizet, de nem orrsprayvel, hanem sima cseppentővel, aztán pár perc múlva őrrszívó-porszívó, aztán utána megint cseppentettünk, mert segít a nyálkahártya duzzanat csillapításában is. Szval a leszívás előtt hagytunk időt a tengervizes cuccnak h elvégezze a dolgát és utána szívtunk. Ezt sokszor ismételtük naponta. Kamillás vizet párologtattam a szobájában és hason altattuk, mert ugy jobban kapott levegőt. Szegénykém olyan hálás volt az orrszívásért, h mikor meglátta a porszívót már mosolygott. Légy türelmes , mert nekünk 2! hónapig tartott mire elmúlt. A betegség vége felé már elég volt az orrspray, nem is kellett szívni,aztán szép lassan elmúlt. Ha nem javul , sztem menj vissza a dokihoz, h adjon vmi komolyabbat mint a tengerviz...És h kitől kapta el? hát lehet h az utcán v. csak megfújta a szél. Apukának is jobbulást kívánok.
2009. nov. 12. 09:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Ne aggódj, hamar el fog múlni! A kisfiam is 1 hónapos volt, amikor először megbetegedett.

Fújj be neki 1-1 fújás Sterimárt, várj egy picit, hogy az orrváladéka feloldódjon, majd porszívózd ki neki jó alaposan, és közvetlenül ezután alkalmazz orrcseppet is. (azt hiszem mi Vibrocilt használtunk, de ez nem biztos, már egy éve volt, kérdezz rá a patikában a recept nélkül kapható orrcseppekre kicsiknek!)

A kisfiam 5 nap alatt tökéletesen rendbe jött.

A lényeg, hogy minél jobban eltávolítsd a váladékot, ha lerakódik, abból nagyobb problémák lehetnek!

Jobbulást kívánok!

2009. nov. 12. 09:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha szopizik még a babád, akkor egyél jó sok C vitamint, az átmegy az anyatejbe. Ha tápszeres a baba, akkor rakjál bele kálciumot, bár ezt csak vényre adják a gyógyszertárban és kérdezzd meg, hogy van-e valami C vitamin készítmény a babádnak. Az orrszívás is szükséges, csináld. Nálunk is volt ilyen orrfolyós cucc, az én babám is kb 1 hónapos volt. Ő szopizott még, ezért én ettem a C vitamin hegyeket! 1 hét alatt elmúlt, de egy örökkévalóságnak tűnt!
2009. nov. 12. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!