Egy évesem két napja fosik, tegnap hányt is! Mennyi idő alatt száradhat ki?
akár kiskanállal, szívószállal, kedvenc poharából, cumisüvegéből itasd
mindig csak egy kicsit, de gyakorlatilag folyamatosan
mi kerültünk kórházba 1 évesen kiszáradás miatt, ennél sokkal többet kellene innia, 8dl/napot mondott a doki a kiszáradás megelőzésére
ha kórház, akkor 3 napig nem engedik ki csak saját felelősségre, infúziót kap majd
Jesszus!! Oké, hogy meg vagy ijedve, de FOSIK? Talán egy macska vagy mi???
Miért nem kerested meg eddig az orvosod? Kiszáradás gyanúja már megjelenik az ajkán, illetve a bőrén is.
Adj neki ors 200-at, normaflore-t, fecskendővel vizet.
varázsszívószál, kedvenc üdítő, bármi, csak igyon. nurofenes fecskendővel, ha kell.
sok piszkálódó lesz még a fosik miatt... de a kérdésre kevésbé fognak válaszolni.. .
Egyetértek az előttem szólokkal ÉS figyelj nagyon a kiszáradás tüneteire
Az elhúzódó hasmenés vagy hányás esetén a szervezet több folyadékot veszít, mint amennyit képes felvenni, ami kiszáradáshoz vezethet, ami akkor jelentkezik, mikor a szervezet nem rendelkezik a működéséhez megfelelő mennyiségű folyadékkal.
A súlyos kiszáradás a vesék leállásához vezethet, és különösen a kisgyerekek és az idősebbek veszélyeztetettebbek.
A kiszáradás jelei
Ha hasmenése van, vagy hány, figyeljen a kiszáradás jeleire:
•szomjúság
•kevesebb vizelet
•sötét színű vizelet
•száraz bőr
•fáradtság
•szédülés
•izzadás hiánya
A tünetek jelentkezésekor a kiszáradás már előrehaladott állapotú is lehet. A hasmenés vagy hányás első jelentkezésekor fontos az elvesztett folyadék és sók (elektrolitok) pótlásának megkezdése.
Ehhez még hozzátenném: aluszékonyság, csippentés után nem ugrik vissza rugalmasan a bőr, homályos a tekintet és ACETONSZAGÚ A LEHELET!!! Ezekből ha több is fennáll, sürgősen vidd ügyeletre, mert a kiszáradás életveszélyes állapot.
Egy nap alatt 3 decinél kevesebb folyadékkal, hasmenéssel, hányással szerintem most azonnal fölkötnék infúzióra...
1,5 éves kislányom nemrég volt benne egy ilyen vírusos hányós-hasmenős történetben. Nekünk azt mondta a doki, hogy az 5dl a minimum, annyit ha nem iszik meg, akkor kórház, infúzió! És amíg hányt, addig írni kellett, hogy mennyit ivott, mert az 5 dl-nek benne is kellett maradnia...
Azt mondta egyébként, hogy figyeljem a gyereket, az első, ahol látszódik, hogy kicserepesedik a szája, a bőre ráncolódik, nem olyan ruganyos, ha összecsippented, és acetonos a lehelete...
Ilyenkor egyébként cukros tea a legjobb, hűtve, pici sót is tanácsos tenni bele. Amikor nem akart inni, én panadolos fecskendővel diktáltam bele apránként...
Mikor voltatok dokinál konkrétan, mennyi idő telt el azóta? És hányszor ment a hasa azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!