Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesem nem eszik? Mit...

1 évesem nem eszik? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

kb egy hónapja kezdte a finnyázást, hogy nem eszik csak max 3 kanállal bármiből is. (Régen a vasszöget is, 12 foga van, csirkét evettt meg rizst, bármit. )

Aztán jött, hogy csak a bébiételt eszi meg. Utána már azt is csak tömködéssel, sírás&rívás, csak még egyeeeeet.

A tápszert reggel megissza, de utána abból sem kér többet.

Egy hete bölcsi, egész héten evett bent eddig 5 kanál főzeléket és egy banánt az 5 nap alatt. Általában megissza a vizet és eszik egy kanállal majd tekereg,később bömböl, hogy nem kér.

De ha meglátja egy gyümölcs fotóját, már nyalja a száját, mikor meg adok neki a fotón látottból, akkor nem eszi meg azt se.

Egy napi étkezése így néz ki :

-reggel 3-4 dl tápszer és kb 1dl babakása

-tízórai: víz vagy üdcsi 1dl

-ebéd: max 2 kanál mindegy miből

-uzsonna: semmi

_vacsora: semmi vagy létnaponta max 2 kanál valami vagy 3-4 db kenyér galacsin

Mit csináljak? hagyjam? vagy kezdjem el a sokak által elítélt esti revű és varieté műsort énekléssel meg arc formájú szendvicsekkel, hátha megszereti? lefoglalnám a kezét játékkal, de nem hiszem, hogy bejönne. Adjak neki kekszet ha semmit nem evett (ezt azért néha megeszi ) vagy ne?

2013. szept. 15. 12:17
 1/4 anonim válasza:
én azt tudom mondani, hogy ha még nem voltatok dokinál akkor mennyetek be. én még arra is gondoltam,hogy ez nem lehet az elválasztás miatt?
2013. szept. 15. 13:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ami nálunk bevált ilyen időszakban az a főtt tészta, ami nagyobb szemű és ő is meg tudja fogni. Csak lerakom elé a székbe és "nem figyelek oda". Eltelik 1-2 perc, aztán elkezd fogyni a tányérjáról. Ilyen jolly joker még a Bonduell konzerv zöldbab, vékony sajtcsíkok, csirke/pulykamell sonka csíkok, főtt rizs magában stb.
2013. szept. 15. 13:09
 3/4 A kérdező kommentje:

kedves második

és honnan tudod, hogy melyik nap mihez lesz kedve?

mert nekem az is idegőrlő, hogy kitaláljam, melyik nap éppen melyik kaja az, amit hajlandó pár falat szintjéig megenni. vagy mindegyikből szoktál adni egy kicsit és választhat?

konvzerv zöldbab hehe, ez jó, kipróbálom

ma eddgi semmit nem evettt, tápszer reggel és csókolom.

semmi ebéd. Persze délután a joghurtot benyomja, de vacsizni mit fog már megint...?

2013. szept. 16. 13:46
 4/4 A kérdező kommentje:

kedves első

elválasztást nem hiszem, régóta nem anyatejes, és a bölcsin kívül semmi más változás nem volt az életében, de a kajagondok már előtte elkezdődtek

dokitól rákérdeztem a múltkori kontrollon, szerinte ha jó kedve van és van széklete max másfél naponta, meg iszik, akkor hagyjam majd éhes lesz valamikor.

2013. szept. 16. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!