Hogyan kell számolni pontosan a baba születése után a heteket?
Úgy értem honnét számoltok ha mondjuk a baba január 10.-én született teszem azt fel csütörtöki napon akkor február 10. -én 4 hetes? Vagy csütörtöktől másik hét csütörtökig számoljátok az 1 hetet? Mert akkor kb 1 héttel előbbre van!
Okosabb szülők magyarázzátok meg nekem mert lehet én nem értem rendesen!
azért engem érdekelne, hogy mikor lesz 1 éves a 7. válaszoló gyereke :D
május 3.-án született (ugye ezt írtad?)
akkor majd jövőre március végén tartja az 1 szülinapját? mert a te logikád szerint...
mondjuk tényleg nem értem, legalább a védőnőt ne oktattad volna ki, ha már nem ismered a naptárat :)
csak aztán nehogy 5 évesen küld iskolába a gyerekedet, mert nálatok egy hónap az 28 nap és pont, gondolom ebből nem engedsz, a 31 napos hónapokban sem :D
7-es vagyok:
Köszi szépen mindenkinek a kedves szavakat,csak úgy elmondanám,hogy NEM ÉN TALÁLTAM KI,hanem a védőnőm kolléga nője mondta az első oltáskor,hogy ők nem úgy számolják,hogy május 3-án született és majd június 3.án lesz 1 hós,hanem naptári napok szerint számolják,mert a 2 hós,azaz a 8 hetes oltást nem kaphatja meg 1 nappal sem a betöltött 8. hét előtt.Én azért számolom azóta így.Amúgy én is úgy számoltam először,hogy minden hónap 3.án tölti,de mivel megzavart ezzel a védőnő,ezért számolom naptári napok szerint.Úgyhogy először kérdezzetek és utána ítéljetek legyetek szívesek!!!!
Mivel általában minden hónap több, mint 4 hetes, ezért sosem lesz 2 hónaposan kevesebb mint 8 hetes.
A te gyereked is július 3-án már 8 hetes 5 napos.
Remélem érthető.
Neked meg gratulálok, hogy mindent elhiszel a védőnőnek
Az ő elméletük jó!
1 hét az 7 nap .
De egy szóval nem mondják, hogy 1 hónap az 4 hét.
Szóval megint nem lett igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!