Milyen modszerekkel lehet elosegiteni hogy pl. egy harom honapos baba hamarabb felfedezze a kezeit vagy ravazetni az oldalra fordulasra?
Azért nem teljesen igaz, amit az első válaszoló írt. Igenis lehet segíteni, persze a segítés nem egyenlő az erőltetéssel.
A kis kezeit tedd a szeme elé, hogy észrevegye, hagyd hogy megszemlélje kicsit és aztán mozgasd lassan a szeme előtt jobbra,balra. Felváltva is lehet és együtt is a két kezet egy irányba.
Az oldalrafordulást egy lepedő vagy pléd segítségével lehet mutatni neki. Tedd rá a plédre hanyatt! A feje és a pléd szegélye között felül legyen kb. 10 cm. A pléd végeit megfogod és lassan kezded gurítani. Ha már ügyesedik, így lehet neki a hasrafordulásban is segíteni. Fontos, hogy ne te gurítsd, csak segítsd a pléddel, ha netán visszagurulna.
Az első ötlet Deákné B. Katalin: Anya taníts engem című könyvében olvasható. A második ötletet pedig minden gyógytornász alkalmazza.
Szerintem semmit nem kell erőltetni. Mindennek megvan a maga ideje. Kérdezték,h nézegeti-e a kezét?Mondtam,h nem.Gondoltam már kelle,így mondtam neki,hogy ez a kezed,amit nézni kellene. :) De csak viccből. Mi 4hónaposan nézegettük de most szerelmes belé. :)
5hós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!