Akinek a babája nem akarta elfogadni a bolti tejet 1 éves kora után, az hogy szoktatta hozzá és meddig tartott?
Szerintem egyszerűen várj még vele, "nem kerget a tatár". Ha fogyaszt tejtermékeket, akkor meg pláne nem sürgős. Egyébként úgy tudom, hígítani kell először fele fele arányban, később egyre kevesebb vízzel. Nekem tejallergiásak a lányaim, a nagyobbik már majdnem kinőtte, de tejet 3 éves koráig nem fog kapni.
És bár a tej "élet, erő, egészség", az embernek alapvetően teljesen idegen táplálék, szóval szerintem kínáld meg mondjuk havonta, és egyszer csak ráérez az ízére, de ha nem akkor sincs semmi baj.
De ez anyatejre vonatkozik, nem?
Egyébként ha nagyon aggódsz, megpróbálhatsz neki valamilyen tápszert adni, amit belefőzöl az ételébe, vagy tejpépeket adni desszertnek, vagy uzsonnára/tízóraira, ilyesmi. De nekem a gyerekorvos azt mondta, amikor a sajtot már tudta enni a lányom allergiás tünetek nélkül, hogy akkor nincs gond.
Szia!
Az én kisfiam sem fogadja el a tejet semmilyen formában.
Annyira nem aggódok rajta. Szoptatom naponta 2x, illetve minden nap kap joghurtot vagy krémtúrót. szoktam neki főzni tejberizst vagy tejbedarát, amit üresen szintén nem eszik meg, de ha összekeverem joghurttal vagy krémtúróval, úgy már szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!