A hozzátáplálás elkezdése és az ülni tudás miért függ össze?
Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom hogy akkor ésszerű elkezdeni h.táplálni ha már ülni tud a baba mert akkorra érik meg rá. De pl minden baba tud ülni 6 hósan? Mi van ha nem?2013. okt. 5. 22:07
1/8 e-ditta válasza:
NEm tudom, HOL olvastál ilyet, én még nem láttam sehol.
Semmi összefüggés sincs a két dolog közt.
2/8 anonim válasza:
Én nem értek vele egyet, az én babám 6 hósan nem tudott ülni, mégis tetszett neki az evés :) Addig az autós hordozóban etettem.
3/8 anonim válasza:
Ezt már én is olvastam, és csak pislogtam... Nekem a védőnő azt mondta, ráér ülni 9 hónaposan :D És mivel tápszeres volt, így már 4 hónaposan el kellett kezdeni.. Én is autós hordozóban etettem. Akkor is, mikor már tudott ülni, mert nem nyugodott volna el :D
4/8 anonim válasza:
Ez fordítva van, ha egy baba tud ülni, az jele lehet annak, hogy érett a hozzátáplálásra, de a hozzátáplálásra való érettségnek több jele is van, nem csak ez.
5/8 anonim válasza:
Az én gyerekem 10 hónaposan ült fel, de 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és nagyon jól fogadta.
6/8 anonim válasza:
A 6 hónap csak az alsó korhatár a hozzátáplálás elkezdéséhez. Kényelmesebb ülve enni, mint fekve, de ettől függetlenül természetesen van olyan kicsi, aki már az előtt elfogad ételt, hogy magától ülne. Azért jó, ha már tud ülni, mert ha pl. kézzel eszik akkor teljesen irányítani tudja hogy mennyit, és miyen tempóban eszik, ez pedig elősegíti az étkezéshez való pozitív hozzáálást.
7/8 anonim válasza:
szerintem csak azért hozzák összefüggésbe, hogy dönthető vagy nem dönthető etetőszék kell neki. én nem hinném, hogy egyéb kapcsolat is lenne a kettő között
8/8 anonim válasza:
Fiam 3,5 hónapos korában kapott először gyümölcspépet,és ülni 7 hónaposan tudott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!