Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért van, hogy ha használtan...

Mért van, hogy ha használtan veszem a babámnak a dolgokat lelki ismeret furdalásom van?

Figyelt kérdés

van egy babakocsink az használt.

de nézegetem a kis ágyakat is. de valahogy nem megy se ruha se ágy se hordozó hogy használtan vegyem. Mert pl. akkor mrt nem az én konyhabutoromat vettem hasznáéltan?vagy mért az én ágyam????mert minenünk uj nem vennék használt felnőtt ágyat. akkor neki miért?indig erre gondolok.

2009. nov. 8. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert te használod 20 évig, a baba meg max 2 évig...

n is mindent hasznátan vettem neki, de nincs lelkiismeret furdalásom. Csodás, szép ruhái vannak így is, itthoni némelyik "csúnyácskább", de mindig dícsérik, hogy csinos. Egy új bady a boltban minimum 700 ft, nekem erre nincs pénzem-mondhatjátok, akkor miért vállaltam babát...

De mindene megvan, sőt, nem tudom hova tenni a ruháit, annyi van. A teszveszen veszek mindent, potom pénzért, sokat rá sem adok, mert túl vagyok vásárolva.

A kiságyát is használtan vettük majdnem, csak lecs

sztunk róla, és méregből bementünk a boltba és megvettük. A babakocsi használt, a szobabútora használt, minden ruhája és sok játéka is használt.

Ezt nem lehet győzni egy átlagfizetés mellett új termékekkel.

Szóval ne legyen bűntudatod! Amit megveszel, moss ki, fertőtlenísd le, és gonolj arra, hogy jó lesz még a következőnek is.)

2009. nov. 8. 20:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,Így van,ahogy az előző válaszoló írta!A gyerekek csak rövid ideig használják a dolgokat,nem tudnak még úgy rá vigyázni sem!Ha majd kamasz lesz,úgyis kiharcolja az újat!

Ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Attól még ugyanúgy szereted,hogy használt holmit adsz rá,és ez a fontos!

2009. nov. 8. 20:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően én is így voltam gondolkodtam korábban. De találkoztam a teszvesz honlappal, ahol elkezdtem bngészni, és rájöttem - ott lehet olcsóbban de új dolgokat is venni. A böngészgetés közben pedig megállapítottam magamban - van olyan dolog, ahol akár használtat is vehetek, mert nem gáz, viszont vanna olyanok, ahol soha nem tenném. Elnézést mindenkitől de mindíg íg ygondolkodom - ki tudja kinek a gyereke feküdt abban a hordozóban vagy ágyban... Viszont amit használtan vettem, az rugós hinta, könyv, járóka. Gondold át, húzz meg egy vonalat amit használtan még megveszel és amit már semmiképp.
2009. nov. 8. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Igazságod van, csak ismételni tudnálak!
2009. nov. 8. 20:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, mérlegelni kell.

Én ágyat és babahordozót újat vettem.

Babakocsit használtan ismerőstől.

Sok mindent kaptam használtam más-más ismerősöktől, azok tetszettek, takaríthatók így azt használom nem vettem újat. (kád, pelenkázó lap, kád-állvány, játszószőnyeg, textil-pelus stb.)

Ruhákat is használtakat kaptam, meg vett neki a család újakat, természetesen otthonra adom rá a kopottas de annál kényelmesebb ruhákat, a szépeket játszótérre, tanácsadásra, családlátogatásra.

2009. nov. 8. 20:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Nekünk a kiságyunk használt, ruhái is zömében használtak. Babakocsi, hordozó új, de éppen akciósak voltak. A hordozót 4000-ért vettük Corába. Babakocsit max ismerőstől vettem volna használtan.
2009. nov. 8. 20:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, Bergon kocsink van, 3 funkciós, 40000 volt.
2009. nov. 8. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Babakocsit újat vettem, kiságyat gardróbót pelenkázót ágyneműt, mert azt sokáig ki fogjuk használni mind átalakítható és tini koráig kihasználja a komódot gardrób szekrényt, ágy átalakítható heverővé, babakocsit másik babánk is használja majd ha lesz.

Viszont ruhákat használtat veszek, mert ezek a pici ruhák nincsennek annyira elhasználva, nagyon hamar kinövik, és fél éves korukig szinte csak fekszenek benne a babák.

Gondolj bele, első 56-os rugdalózóit 1 hónapos korára kinövi, 62-es ruhácskáit 3 hónapos korára kinövi, 68-as ruháit fél éves korára kinövi. Utánna már lassabban nőnek, de akkor is fél évente ruhatár csere.

Boltban eszméletlen árak vannak, és naponta 2-3 ruhácskát is le fog bukni kakilni pisilni a lányod majd hozzátáplálásnál leenni, kell a ruha mennyiség, nem elég napi 1 garnitúra, és ha nem akarsz állandóan mosni sok kell.

Bababörzén tényleg pár száz forint darabja és nagyon szépek, megkíméltek. Itthon kimosom kivasalom és senki meg nem mondja hogy használtan vettem, mindenki csodálkozik milyen szép különleges ruhái vannak!

Bababörzén érdemes megvenni a ruhákat mert megtudod nézni hogy tényleg szép-e, nem agyon használt, és ha gyűrött nem gond mert mosod vasalod és már szép is!

Ne edd magad emiatt, nyugodtan vedd meg használtan!

2009. nov. 8. 21:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha lelkiismeret furdalásod van miatta, ne vegyél neki használtat!
2009. nov. 9. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!