Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen esetben adnátok kölcsön...

Ilyen esetben adnátok kölcsön babaruhákat?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömtől kb. 2-3 éve kapunk kölcsön fiamnak ruhákat, cipőket. Azt mondta ő nem teszi el, mert neki nem lesz több gyereke(férje meghalt). Mivel sok mindent hozott ezért én mindig vettem valamit az ő fiának, ruhát vagy édességet.

Most várandós, mert lett neki új párja és már többször mondta, hogy akkor most én adjak neki ruhákat, és a pihenőszékünkre is célozgatott. Van egy kislányom is, aki 14 hónapos, így minden fajta ruhánk van. Én a legtöbb dolgot eltettem tesóméknak és férjem tesójának, mondtam is nekik ha lesz gyerek odaadunk mindent.

Én úgy ledöbbentem, amikor kérte visszafele is a csaj a babadolgokat, mert én nem neki tettem el, és ha neki is kölcsön adok akkor mire a rokonokhoz ér már elég viseletesek lesznek.Nem tudom mi teendő legyek, segítsetek!

A múltkor a lányom lábán egy Nike cipő volt erre megjegyezte, hogy ez jó lesz az ő lányának is(ha lány lesz, még nem tudják a nemét), én úgy ledöbbentem, hogy hirtelen azt se tudtam mit mondjak!

Férjem szerint, mondjam meg nekik, hogy többet ne adjanak ruhákat nekünk, mert mi nem tudjuk kölcsönadni nekik, mert a családban többen is számítanak rá, és nyilván ők az elsők!

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta és válaszol!

2013. szept. 26. 12:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha van még vmi amit ő adott,azt add vissza.ÍGy illik

Lehet azt mondta nemkell már neki.de azért így illik.

Amit meg te vettél,és másnak szánod ?? Meglehet neki mondani hogy ennyi rucink van.mert sok a baba a családban.szét lett szórva..

2013. szept. 26. 14:17
 12/19 anonim ***** válasza:
Így van! amiket ő adott,add vissza egy darabig mind! ha időközben elkopott,vagy másnak adtad,pótold! a többihez semmi köze,annak adod,akinek akarod!
2013. szept. 26. 14:19
 13/19 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom nem leszek népszerű a véleményemmel, de szerintem ha valaki rendszeresen adott nektek kölcsön ruhákat, illik viszonozni a szívességet. Az hogy visszaadtad az összeset, szerintem nem jelenti azt, hogy egálban vagytok. Mondjuk a pihenőszék pont egy olyan dolog, ami nem használódik el, ha vigyáznak rá. Vagy néhány márkásabb játék. Úgyis azt írtad, hogy HA majd lesz gyerek a közeli rokonságban, az még lehet több év is. Mindenesetre nyugodtan tisztázd vele, hogy a ruhákat közeli rokonoknak szeretnéd félrerakni, bár ha néhányat a végén mégis odaadnál neki kölcsön, biztosan örülne. A rokonaitok sem fognak belerokkanni, neked pedig tiszta lesz a lelkiismereted.
2013. szept. 26. 16:23
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó! Vett a kérdező az ismerős gyerekének vagy ruhát vagy édességet!!! Vissza adta amit kölcsön kapott, adott helyette mást is, hova még többet?

Kérdező! Én nyíltan megmondanám, hogy nem adom oda a pihenő széket vagy azt azt, mert neki ígértem XY-nak. Ennyi. (Ja, és a pihenőszék is el tud használódni, kifakul a huzat, elengedi a varrás, kiszedhetetlen folt lesz rajta főleg ha abban eteti a csemetét...)

Én is megbántam, hogy odaadtam sógornőmnek a kisruhákat... Mert ő meg tovább adta az unokatesójának a csodaszép kék rucikat... :/ Nálunk is jön a baba, és rohadt mérges vagyok, hogy másnál vannak a szebbnél szebb ruhák...

2013. szept. 26. 18:20
 15/19 anonim ***** válasza:
egyetértek az uccsó előttivel.évekig adta a cuccokat,most meg itt pitiánerkedsz,hogy viseltes lesz a ruha ha kölcsönadod?
2013. szept. 26. 18:58
 16/19 anonim ***** válasza:
26%
13-as vagyok megint. A ruhákat én sem szívesen adom senkinek. Tényleg kifakul, maszatos lesz, bolyhos. Még családon belül sem. Mondtam, hogy vagy olyan van, ami már nagyon nyúzott, azt nem adom szívesen, ami meg szép, azt megtartjuk a saját köv. gyereknek. De pl a pihenőszéket zokszó nélkül adtam kölcsön, magamtól. Megkértem őket, hogy úgy használják, hogy takarják le pléddel. Így ha büfizik benne a baba, a széknek nem esik baja. Mi is így használtuk. Ennek köszönhetően gyakorlatilag vadiúj, pedig már 2 éves. Kaptunk kölcsön mi is FP játékokat, azokat is bármikor bárkinek odaadom, tökmindegy, hogy itt hentereg, vagy használja egy baba. Nem tudják tönkretenni, hacsak nem kalapáccsal verik agyon. De amúgy mindenki saját maga dönti el, én csak a véleményemet mondtam, nem kötelező megfogadni.
2013. szept. 26. 19:06
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, örülök hogy leírtátok a véleményeteket!
2013. szept. 26. 19:52
 18/19 anonim ***** válasza:
én is azt mondom, amiket tőle kaptál csak azokat add vissza. ha már esetleg időközben visszaadogattál és ő tovább adta nem azokon a ruhákon próbálja meg magát túlkérni amiket te vettél a gyermekednek. amiket te vettél add a rokonoknak. de amit ő adott és tovább adott ne rajtad számoltassa. ha meg úgy van akkor adj neki pár darabot ha nem nyugszik a lelkivilága. de mond el neki öszintén , hogy mi az amit te vettél és mi az amit ő adott....
2013. szept. 27. 10:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Kicsit offolnék is közbe,elnézést. Akinek nem inge....Én nem adnék kölcsön senkinek sem többet,illetve nem is fogadnék el. Bár szerintem Te is csak azt add vissza amit tőle kaptál,a többit pedig rakd el,ahhoz nincs semmi köze.Pláne,hogy még ajándékokat is adtál a ruhákért cserébe.Én nagyon pórul jártam...és ráadásul rokonnal. Kölcsön adtam a baba ruháimat a nagynénéméknek,meg az összes bútort,babakocsi stb. Na és mi van most belőle? Ő is tovább adta,mert ő úgy gondolta nekem nem lesz több ( hozzá tenném 25 éves vagyok,tehát a feltételezést sem értem):D A ruhákból pár szemet csöpögtetett vissza,ami mind foltos a többiről nem hallok semmit. A medela mellszívóm az Isten tudja kinél van,a kiságyról nem is beszélve. 3 hónap és megérkezik a kislányom,most én vehetek meg újra mindent. Illetve a pelenkázót nem kell...mert nagyképűen hozzám vágta,ha igény tartok rá,ők kirakták a teraszra vigyem el. Az eszem megáll,és hozzá tenném jó módban élnek,és idáig azt hittem jóban vagyunk....de tévedtem. Elnézést az offért,de legalább jó példa a sztorim arra,hogy ha nem muszáj ne adjunk és ne fogadjunk el. 10 ezer ft-ért vettem egy zsák baba ruhát és nem a leggagyibbat,mert mindegyik gyönyörű,plüss ,disney stb.Folt és sérülés mentes az összes! Szerintem ha nem is újonnan ,de használtan már 10 ezer ft-ból gyönyörű dolgokat lehet venni és szerintem ez nem is pénz érte. További szép napot!
2013. dec. 10. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!