Hogyan kell mosni a babaruhákat?
azt tudom,hogy külön a felnőttekétől-de mehet egybe a fehér -és a szines-ill hány kupak mosószer-és kell öblitő?
ill a plüs rugikat is kell vasalni?
köszi egy friss anyuka
Szia! Én nem tudom, hogy "kell", de én nagyrészt egyben mostam a fehéreket és a színeseket, ha gyanús volt valamelyik színes, előtte átmostam kézzel, így sosem volt olyan problémám, hogy befogta volna valami a fehéreket. Szinte soha nem jön össze egy gépre való egyszínű ruha (néha még fél sem), ezért döntöttem így. Egy gép ruhához egy kupak Tomit használtam, és fél kupak Chicco öblítőt.
A baba ruháit az első kb 2 hónapban vasaltam csak, akkor a plüsset is, hiszen elsősorban a fertőtlenítés miatt vasalunk ilyenkor. A textilpelenkákat mindig vasaltam még később is, még egy éves kor után is (bár olyankor már nagyon ritkán használunk ilyet).
Úgy látom mindenki másképp csinálja. Én pl. együtt mosom a mi ruháinkkal. A fehér ruháit a mi fehér ruháinkkal, a színes ruháit a mi színes ruháinkkal.
Kb. 10-11 hónapos koráig vasaltam mindent, mostmár csak ami nagyon gyűrött lesz a mosásban, és az ingeket vasalom. Plüss ruhákat nem vasaltam (de ha jól tudom kifordítva kell, és akkor jó puha marad).
Mosóport használok (egyik folyékony mosószer sem vált be nálunk), ebből rakok egy adagolónyit, öblítőből 1 kupakkal (Lenor, általában Sensitív), plusz én még használok vízlágyítót mert nálunk nagyon kemény a víz, és nélküle olyan a ruha mint a kartonpapír. Ha foltos a ruha, mosás előtt beáztatom, és Vanish szappannal bedörzsölöm a foltot (hozzátáplálás után lesz ez aktuális, addig max. pisi-büfi foltok vannak).
én együtt mosom a miénkkel, mert én itthon vagyok többnyire, vagy a parkba sétálok, párom meg irodai (nem fizikai) munkát végez, és mindig 1x van rajtunk általában 1-1 ruha... (egy baci körben vagyunk) :) :)
más szennyest - konyharuha pl, farmer pl. (amit ugye egynél többször veszel fel) párom zoknija pl. (sokat mászkál mezítláb) megy külön mosásba.
így is minimum napi 1x mosok. inkább színek szerint bontom a mosást. (szerintem nem kell túlizgulni, én mindig arra gondolok, hogy a falu utolsó házában élő romacsalád 8 gyerekére lehet, hogy csak lavórban mosnak, mégis kis stramm kis gyerkőcök szaladgálnak a vályogház körül) :) :)
jó tanács: vegyél egy folttisztító szappant (dm-ben kb. 150 ft) és a kakifoltokat mosás előtt azzal kezeld. maradéktalanul eltűnik a kaki folt (legalábbis az én anyatejes babóm cuccai makulátlanok e módszerrel. de még a beszáradt folt is eltüntethető így)
amire figyelek, az, hogy sensitive öblítőt használok, és babás folyékony mosószert (tomi baby)
1 ruha 1x van a babón, akkor is, ha tiszta... jó, ha illatos a kis ruhácskája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!