Anyukák, nektek mi a fontosabb? Többi lent.
Én a kezdetek kezdetétől Babe-t használok.
Legelső nap még a gyógyszertárival fürdettem, de az valami szörnyűséges volt. Épp ahogy előttem 2-vel írta egy hozzászóló.
Semmi baja a gyereknek, szerencsére nem kényes-érzékeny a bőre így bátran használhatom amit szeretnék.
ha tudnátok mi van a gyógyszertáriban,gyorsan elfelejtenétek:
Az unguentum hydrophil nonion is bátran nevezhető „kőolajhulladéknak", de lássuk csak szép sorjában az összetevőit:
Unguentum hydrophilicum nonionicum
A készítmény hatóanyagot nem tartalmaz.
Segédanyagok:
Metil-parahidroxi-benzoát: E218 Tartósítószer, allergiát okozhat, különböző gombák elleni adalékanyag
96%-os etanol és cetil-sztearil alkohol: gyógyszerkészítési segédanyag, alkohol, mely oldószer, itt elsősorban bőrfertőtlenítő
folyékony paraffin és fehér vazelin: kőolajszármazék, melyet kőolajhulladékból (pakurából) nyernek. A kőolaj első párlatából benzint, második párlatából világítóolajat, azaz petróleumot, harmadik párlatából gázolajat nyernek. További párlás nincs, ez a sűrű, fekete, ragacsos hulladékanyag a pakura. Ezt a „gusztusos" kis anyagot durva kémiai eljárásokkal szép színtelen, szagtalan, íztelen paraffinná és vazelinné állítják elő. A gyógyszerész pedig ebből kever neked egy mosakodó krémet...
A kőolajszármazékok bőrre gyakorolt hatása: eltömítik a pórusokat, ezáltal blokkolják a bőr természetes élettani folyamatait: a légzést, az anyagcserét és a kiválasztást. Akadályozzák a bőr méregtelenítését, élettelenné, törékennyé teszik a bőrt a megszűnt funkciók miatt. Elősegítik a mitesszerek és a pattanások kialakulását. Erősítik a gyulladásra való hajlamot, és súlyosabb esetekben a gyulladással együtt járó bőrbetegségek kialakulását (ekcéma, hiperkeratózisok, dermatitis, egyéb bőrgyulladások). Egy láthatatlan (fel nem szívódó) réteget képeznek a bőrre, amely megakadályozza a bőr légzésével együtt járó párolgást, vagyis azt a természetes vízleadást, ami az egészséges bőr hőháztartása szempontjából nélkülözhetetlen. Kőolajtartalmú készítmények a babák bőrére nézve életveszélyesek, ugyanis nem engedik kialakulni a bőr természetes védelmét ellátó savköpenyt (pH 6-7), azaz a bőrfelszíni emulziót!
poliszorbát 60: emulgeátor, vagyis oldáskönnyítő. Szintetikus anyag, erős bőringerlő.
tisztított víz
12-essel egyetértek.
Babé termékek, Lenor öblítő detto ugyanilyen gáz, hiába sensitive.
én speciális üzletben veszem a bio hozzávalókat,és otthon kotyvasztom a fürdetőjét (is).
ezt a receptet szoktam csinálni:
Na igen- engem is lepontoztak, mert az illatosat veszem a gyerekeimnek- mert hálistennek nem érzékeny a bőrük.
Attól függetlenül ők az elsők.... nem az illat.
Köszi a pontozást....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!