Vannak köztetek olyanok, akik 30 fölött szülték első babájukat? Hamarabb szerettétek volna, vagy így terveztétek? Milyen tapasztalatotok van?
Jelen:) 33 voltam a kislánynál, 35 a kisfiúnál:)
Én 30 éves koromig nem éreztem, hogy annyira babát szeretnék, jól elvoltunk a férjemmel, éltünk:) No meg anyagilag is rendeződtünk, nem akartunk albérletbe babát. Aztán az élet is közbe szólt, mert 2 évet vártunk az első babára, a második pedig elsőre sikerült, ami kissé sokkolt is:)
Sokkal türelmesebb, érettebb vagyok hozzájuk, no meg higgadtabb nem az a fontos, hogy megint kimaradok egy buliból stb..Én nem bántam meg, hogy így alakult:)
hamarabb szerettük volna jóval, de így alakult (lombikbaba). 33 múltam, és szeretnénk majd tesót is.
a húszas éveimben úgy gondoltam, nem szülnék már ilyen "öregen", aztán ahogy telt az idő, egyre toltam ki az életkort, amikor még bevállalnám a babát :)
Most úgy gondolom, jót is tett, mert sokkal türelmesebb vagyok például, mint évekkel ezelőtt lettem volna.
Épp betöltöttem a 30-at,mikor megszületett a babám. 10 éve vártam. Örülök,hogy most jött össze,tapasztaltabb,nyugodtabb,tájékozottabb anyukája lehetek. De nagyon féltem,hogy kicsúszok az idõbõl.
Miért kérdezed?
20 évesen nekem is abszurd volt, hogy valaki 35-40 évesen vállal babát, most pedig az, ha húszéves kismamát látok:)
30évesen szerintem nem vagy elkésve, 10 év múlva talán:)
Sok ismerősnél látom, hogy harmincévesen jön valami paraféle, hogy úristen kifutok az időből, és gyorsangyorsan babát..
Próbálj nem agyalni ezen, a pasik is leveszik,ha ezen parázol szerintem.
Az elsőt 35,5 évesen szültem, a másodikat 36,5 évesen a jövő héten fogom (11 hónap lesz a kettő között).
Nem bántam meg, hogy ilyen későn sikerült. Én sem találtam meg a megfelelő apukát, társat magamnak. Nagyon fontos az igazit felismerni, mert a gyerekvállalással már nem csak a saját életedet alakítod, hanem a férjét, gyerekét és a magadét -, hogy érettebb vagy az csak segítség a kiválasztásban.
Néha kicsit fáradékony vagyok, de biztos a terhességnek tudható be, viszont tele vagyok eddigi élettapasztalattal, néha lazán is veszem a dolgokat, de nem érdemes görcsölni, ez segít a mindennapokban.
Nem bánom, hogy egzisztenciálisan nem kell rágódnunk a dolgokon, ezért nyugodtabbak a napjaink.
Talán az egyetlen negatívunként tudom felhozni, amit leírt az egyik hsz is a nagyszülőkkel kapcsolatban: ők is idősebbek és hamar elfáradnak, ezért kevesebb unokázást vállalnak, mint 15 évvel korábban tették volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!