Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor egy 1-2 hónapos baba...

Mikor egy 1-2 hónapos baba mosolyog, nevet azt már tudatosan teszi, szóval azért csinálja, mert örül valaminek, vagy csak "grimaszol"?

Figyelt kérdés
Nekünk még nincs meg a kisbabánk, de egyik ismerősöm most tett fel a 2 hónapos kisfiáról képeket, amin hatalmasakat mosolyog. Ezért merült fel bennem, hogy már ilyen korán tudatosan mosolyognak?
2013. szept. 17. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Az enyém 6 hetes volt, amikor már biztos voltam benne, hogy tudatosan mosolyog. Előtte inkább csak erőlködés közben grimaszolt.
2013. szept. 17. 14:22
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is hihetetlen, de a kisbabám már 6 hetesen ránk mosolygott, ha szólunk hozzá, mosolygunk rá, ránk néz és visszanevet, tehát ez biztosan tudatos. Előtte is volt pár félmosoly, de az biztos még csak ösztönös.

Nekem is fura, hogy egy ilyen pici baba már ezt tudja, mikor még annyi mindent nem tud, de hát sírni is tudnak már a kezdet kezdetétől, tehát a kommunikáció az igen hamar fejlődik.

2013. szept. 17. 15:05
 3/9 anonim ***** válasza:
15%

Ez még nem tudatos mosoly, az picit később, 2-3 hónapos kor körül alakul ki.

Az anyukák szeretik azt hinni, hogy a mosoly nekik szól, de ettől ez még nem így van.

2013. szept. 17. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Hat hetes kor körül jelenik meg a szociális mosoly, mert akkor már rendesebben látnak a babák és a mimikai izmaik is fejlettebbek, úgyhogy vissza tudnak mosolyogni. :)
2013. szept. 17. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

Vitába szállnék, kedves 3-as. Miért hinnék azt az anyukák, hogy a mosoly nekik szól, pedig az még nem az?

3 gyermek édesanyja vagyok, náluk a következőt tapasztaltam: az első hetekben van egy ösztönös mosoly, grimasz, főleg szopás közben vagy félálomban, ami még nem a külvilágnak szól, ösztönös, de a jólvagyok érzést jelenti.

Azután a 6. hét körül megjelenik a szociális mosoly, amely már igenis reakció a külvilág ingereire, ha anya rámmosolyog én visszamosolygok reagálás. Ez egy tanulási folyamat, minden babánál más és más életkorban alakulhat.

Az első babámnál csak 10 hetesen vettem ezt észre, míg a harmadiknál nem csoda már 4 hetesen ránk mosolygott, ha mosolgó arc hajolt felé, sőt nagyokat sikongatott, kacarászott, ha hozzá beszéltek. Így az a véleményem, bizony meglehet, hogy egy 1-2 hónapos baba nevet, mert örül valaminek. Tudatosan.

2013. szept. 18. 13:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne velem szállj vitába, hanem a szakemberekkel, tudósokkal, akik ezt mind megállapították.
2013. szept. 18. 14:17
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Akkor biztos nem láttak még közelről gyereket...

Szerintem ezek a babák okosabbak, mint gondolnánk...

2013. szept. 18. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:
A 3. válaszolónak mikor mosolygott először a babája?
2013. szept. 18. 17:50
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ez talán engem igazol. Már 4 hetesen is mosolyoghat... Nemcsak az anyuka hiszi.

2013. szept. 20. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!