Hiperaktív babák anyukái! Mikor derült ki, h. a babátok hiperaktív? És mik voltak a tünetek? Ti vettétek észre vagy csak akkor derült ki, amikor orvoshoz vittétek?
Utolsó vagyok...az én kisfiam 16 hónapos,rá is mondták már sokan.Mozgásfejlődése igen meglepő,szakszóval "felgyorsult":1 naposan hason fekve kiemelte és átfordította a fejét,1,5 hónaposan hasról hátra majd 3 hónaposan vissza is fordult.Kúszás előre,hátra kimaradt,csak forgott a tengelye körül,5,5 hónaposan mászni kezdett,majd rá 2 nappal felállt kapaszkodva,bútorok mellett lépegetett(ekkor még nem tudott ülni!)10 hónapos kora óta jár önállóan.
Hatalmas mozgás- és ingerigénye van,szóval nem egy nyugton ülő kisfiú.Viszont vannak dolgok(pl. mesélés,mondókázás)amivel le tudom kötni.
Nem én mondom,dehogy,dehogy...ezt hallom a "lusta"gyerekes anyukáktól a játszótéren,ezt szajkózza a szomszédnéni...
Én gyógypedagógus vagyok,tudom,mit jelent,tudom,hogy ez a fogalom egy nagy és képlékeny zsák,amibe divatos manapság mindent belepakolni.
Félreértettél.:)
Neharagudj, nem akartalak megbántani... csak kicsit érzékenyen érint ez a téma.
A kislányom most 8 hónapos, (3 hónaposan forgott hasára ill. vissza, 6 hónaposan állt fel először, ugyanazóta mászik, ül és a bútorok mentén lépeget. Mostanra pedig egyedül, segítség nélkül is áll kb. fél percig. Nagyon pörgős baba, érdeklődő, ügyes és értelmes. Nem mondom, hogy nekem nem fordult meg a fejemben, hogy igen, a hiperaktivitás előjele gyakran a gyors mozgásfejlődés. De nagyon gyorsan el is felejtettem. Okos, ügyes, értelmes kislányom van. Büszke vagyok rá. Te is az lehetsz a babádra és ne törődj senkivel! Ja, és a férjemmel mindketten 1O hónaposan egyedül jártunk és egyiken sem vagyunk hiperaktívak. Mégegyszer bocsi!!!
Jaj,nem bántottál meg,ugyan már!:)
Engem is érzékenyen érint,egyrészt a szakmám miatt,másrészt mivel kisfiam koraszülött volt,ezért aztán persze mindenért jobban aggódom miatta,mindenét vizslatom állandóan,figyelem és persze borzasztóan büszke vagyok rá,sőt tisztelem őt,nagyon.
(és én is 10 hónaposan jártam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!