Mikortól ehet a baba olyan sütit például, amiben van egy kis tej?
"ha baj lenne az elfogyasztásuk után, úgy is hamar kiderülne"
Ez egyáltalán nem biztos. Az allergiák általában évek múlva jelentkeznek. A legritkább eset az, amikor azonnal az első fogyasztásnál van tünet.
A tejjel pedig nemcsak az allergia miatt van gond, több más betegséggel is összefüggésbe hozták a kutatások. Többek között a korai tejfogyasztás összefüggésbe hozható az 1-es típusú cukorbetegséggel. Én is kaptam 2-3 hónapos koromtól tejet és én 1-es típusú cukorbeteg is lettem. Vagy attól, vagy nem. Mindenesetre én betartom, hogy nem adok tejet 1 éves korig. Elvileg sütiben sem lehet. Persze az sem mindegy, hogy 7 hónaposnak, vagy 11 hónaposnak akarod adni.
pontosan az utolsó hozzászóló válasza miatt kérdeztem,nekem pedig elég erős allergiám van több növényre,macskaszőrre,napra,stb
elég kellemetlen a nyári időszak főképp,és ezt nem szeretném a gyerekemnek..egy cukorbetegségről nem is beszélve.
én is úgy gondolom,h ezek később jönnek ki.
A nagykönyvek szerint 8 hónapo kortól kaphat sajtot,joghurtot,túrót.Az első kettőt próbáltam 9 hónapos korától,és jöttek mindenféle pöttyök,nem közvetlenül akkor,de leálltam vele,most nem kap.na jó,kivárjuk az egy évet,amit nem ismer úgysem hiányzik neki,marad a gyümölcs és zöldség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!