Ha egy baba egy éves koráig csak anyatejet kap, akkor mi történik? Nem tanul meg rágni például?
A gyerekek első éve maga a csoda. Hihetetlenül sok dolgot tanulnak meg egy év alatt, ebbe beletartozik az evés is. 1 év alatt megtanulják a szokásokat, ami később nehezebb már átalakítani. Amit ilyenkor megszoknak, ahhoz ragaszkodnak.
Így a szülő felelőssége, hogy megmutassa neki a szilárd táplálékot is, hogy "időben" megismerje azt a baba.
Később már nehezebben fog alkalmazkodni a baba (nem azt írom, hogy nem fog), csak több lesz a nehézség.
Amúgy miért kérdezed?
Szerintem a gyerek azért látja, hogy a környezete mást eszik, s ahogy minden gyerek, ő is kíváncsi, biztos kér ám ezt-azt. Biztosan igényli az új ízeket is.
Az én babámnak 1 éves szülinapjára 2 foga bújt ki, azok is csak félig, meg negyedéig. Semmi darabosat nem tudott még megenni, se rágni, mivel nem volt mivel. Így ha azt nézem, 1 éves koráig csak szopizott és pépeset evett, de sok ízt ismert már, fél éveken kezdtük a hozzátáplálást. 1 éves elmúlt, mikor először fogadta el a kiflit, és végre rágni kezdett, node akkor lett végre foga. :) Akinek meg már több foga van szülinapjáig, az biztos rág ezt-azt, nem csak rágókát, hanem biztos adnak neki valami ételt is...
Egy óvónő barátnőm mesélte minap, hogy van a csoportban egy gyerek, aki már 5 éves, de még mindig szoptatja az anyja, hogy ne kelljen neki enni adni. Engem ez szíven ütött, és egészen rosszul lettem tőle, de barátnőm szavahihetőségében nem kételkedem, sőt az emberekből is kinézek ilyet, sajnos annyi gyökér szülő van... :(
Én próbálom kizárni a környezetet, ki-hogy nevel, nem nevel, a lényeg,hogy az én gyerekemnek jó legyen, máséba nem érdemes beleszólni, nincs érte köszönet.
Gyermekemnek amint kibújtak a fogai, 4-6 foggal már javában a húst rágta, hamar behozta a "lemaradást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!