Mosható pelenkát, de milyet?
Először csak kipróbálni szeretném, így max 1-2 darabot vennék, de annyi fajta van. Elsőre nekem az all in one pelenkák szimpatikusak, de ebből sem tudom, melyik márka lenne a jó. Azoktól kérdezném, akik mosható pelusoznak, mennyi idő alatt szárad meg? Mennyire tartja meg a pisit/kakit?
Az all in one pelusokba kell még valamilyen betét pluszba?
Én Monapelt használtam. Nekem összességében nem vált be a mosható. A kakit ki kell turkálni belőle, nyilván nem mosod ki gépben azonnal, tehát érdemes vagy 10-et összevárni, amíg mosol. Addig az ott áll, szagosodik. Bizony kell idő, mire megszárad, bár attól is függ, hogy milyen idő van és hol teregetsz. Nyilván ha kakifoltos, akkor folttisztítani, fehéríteni is kell. Egy totál klórszagú pelust nem fogsz ráadni a gyerekre, így ez sem a legegyszerűbb.
A gyerekek bőre nekem kipirosodott tőle, hiszen nem szívja el úgy a pisit, mint az eldobható, hanem a bőrével érintkezik folyton. Ha ezt el akarod kerülni, akkor lényegben 1-2 pisinként cserélni kell rajta. Egy éjszakát nem feltétlenül bír ki egy pelus. Amúgy kifolyás ügyben nem volt gondunk vele. Kicsit mókás, hogy nagyobb a feneke ebben a cuccban, de meg lehet szokni. El is adtam az összeset végül.
én most kezdek beleszerelmesedni :) alvababy-t használok, az ő oldalukról tudsz rendelni online, ingyenes a szállítás, igaz 3-4 hét, de nem kérnek plusz pénzt érte (és kérhetsz biztosítást pár dollárért, hogy ha elveszne a csomagod, őjraküldik)
Nekem ezek tetszenek, AI2 (all in two) pelusok, tehát zsebesek, külön betéttel. Nem kell krémezni a babát (mondjuk nem is ajánlott, mert eltömíti az anyagot és rosszabb lesz) és a száradás is gyors, főleg most ha kiteszem a napra. Van egy folyamatban lévő rendelésem, mindenféle mintával vannak nagyon cukik :)
Kaki ellen meg egyszerűen kakifogó papírt kell betenni és kész, ja és kakásan azért nem tárolom, ha olyan lett, gyorsan kiöblítem és úgy teszem félre a mosásig
Ja, ezek patentosak, de be tudom állítani úgy, hogy szépen benn marad minden, nem folyik ki
Az AIO (all in one)tartalmazza a betétet, de nehezebben szárad..hát nemtom, én mindenképp külön betéteset használnék.
Szóval az alvababy.com -ról tudsz rendelni, forintban kb 1200-1300 forint per darab, aztán ha tetszik, majd rendelsz még, árban verhetetlen, és minőségben is ott van, szerintem
Szia! Mi 1 hetes korától használjuk, 11 hónapos most - szeretjük, nem cserélném le. Nem mondom, hogy olcsóbb mint az eldobós, nem is ezért választottuk (egészségügyi okból) - de nem is ezt kérdezted.
Mi neten rendeltünk 24 db-ot zsebeset, amibe mikroszálas és bambuszos betét is van. Kb.2 hónapos volt, amikor elkezdett kifolyni belőle a pisi (kakinál nem volt gond, sőt, az eldobósnál body-t kellett cserélni az anyatejes kakinál, a mosós pedig mivel gumis megfogja). Nem kell kakit vakarni, mert van kakifogó kendő (én sima popsitörlőt kimosom kb.10x használható, ez fog érintkezni a popsijával közvetlenül). Szóval a kipisilés után a férjem ötlete volt, hogy akkor használjuk a hagyományos tetrával. Neten néztünk ötleteket, a tetrába behajtogattuk a zsebes betétjét (kb.5 mp) erre a kakifogót és a színes zsebes volt a külső. Teljesen jól működik. A 9 hónap alatt kb.2-3x ázott át a pisi miatt. Kb.3 órát bírja a pisit, kaki abszolut nem folyik ki.
Lehet, emiatt hogy érzi a nedvességet, de én már 9 hónaposan ráültettem a bilire, azóta jelez, szépen pisil és kakil a bilibe (2 hónapja), kb.75-80%-os "hibaaránnyal". Ha a mosásról, tárolásról is tudni szeretnél írj pivit, mert így is már sokat írtam - heti 2x20 perc munka van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!