Miért mondja károsnak a Kicsim doktornője a mosható pelenkát?
Az a mániájuk a védőnővel egyetemben, hogy elszorítja a lábát. Viszont hátul eláll egy résznél a lábától a pelenka. Inkább az lehet, hogy imád hason aludni és belenyomja a lábába egy kicsit a gumis részt.
Ma a régi verziójú textilpelenkás pelusba (oldalt 3-3 patent szerű) rakva vittem el tanácsadásra. A doktornő kijelentette, hogy ez nagyon káros és kb. dobjam ki. Na meg, hogy elszorítja a lábát. Hát ha ez elszorítja a lábát, akkor már minden, mert ez aztán hátul tényleg eláll a lábacskájától.
Én nagyon moshatós párti volnék, de mind a védőnő, mind a doktornő iszonyúan ellene van.
5 hetes babó anyukája
Ne hallgass rá, ehhez nem ért.
Mi moshatóztunk egy időben, és mindenki dícsérte. Sajnos visszaszoktunk az eldobhatóra, mert terhes lettem, és annyira nem bírtam a szagokat, hogy legszívesebben gázálalrcban pelenkáznék. Egy spéci pelenkakukára is be kellett ruháznom.
Most tervezek visszatérni a moshatóra. Döbbenetes, hogy mennyivel drágább az eldobható, és a gyerek hátsója is kevésbé bírja.
Ha konfliktuskerülő típus vagy, akkor a tanácsadásra adj eldobhatót, azt csókolom.
Nem tudom, hogy miért gondolja,hogy káros. Mi is ebben nőttünk fel (tehát mi akik most vagyunk anyukák) és semmilyen káros hatása nem lett. Ha csak az a problémája, hogy szorítja a lábát, biztos van rá megoldás.
(Én azért se csinálnám azt amit valaki javasolt, hogy "mutatóba" eldobhatóba vinni. Nekem az olyan, mintha megalázkodnék előttük)
Igazándiból gondolkodtam rajta, hogy mennyire fárasztó mosni és arra jutottam, hogy:
- leveszem a gyerekről
- megy a tárolóba (ha csak pisis. Kakisnál már van munka, de a kakifogó papír ezen is segíthet)
- tárolóból átrakom a mosógépbe
Eddig olyan,mint az eldobhatót leszedni és kivinni a szemetet.
Beindítom a mosógépet és mikor lejárt kiteregetem. Tulajdonképp a lényegi plusz munka az eldobhatóshoz képest a teregetés. Szóval én egyáltalán nem érzem nagy megterhelésnek
Nem tudom, mire gondoltak elszorítás alatt...
Én is sokáig moshatóztam a fiamat, de sajnos két éves kora előtt kinőtte. Amikor elkezdett mászni (kb. 11 hónaposan), akkor vissza kellett térni egy időre az eldobhatósra, mert zavarta a csomag a popsiján (Monapel Praktika). Erre úgy jöttem rá, hogy meztelen popsival tett pár mászó lépést, illetve vendégségben is, ahol eldobhatós volt rajta, amúgy viszont nem. Lehet, hogy attól tartanak, hogy zavarja a mozgásfejlődésben??? A kislányom most lesz 5 hetes, vele most kezdem majd a moshatózást, de orvoshoz eldobhatósban viszem. Nem akarok hatalmas pakkot cipelni, viszont szeretem, ha sok tartalék pelus van nálunk. Sose tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!