Kedves fórumozók! Nemsokára születendő babámnak pop-in tipusú mosható pelenkákat kaptam anyósomtól, de a használatuk még felvet bennem kérdéseket, ezekhez kérem a segitségeteket?
Én eldobhatót fogok használni,és a környezetemben is mindenki azt használt.A mosható pelust csak etetés,büfiztetés,és tisztába tevés,stb-nél használjuk.
Annyit tudok hozzászólni hogy ha csak a mosható pelust szeretnéd használni,akkor bizony mindig mehet a mosógéped,hogy legyen tiszta pelusa!
Gyakorlatilag bármivel moshatod, azt kell figyelned a mosószeren, hogy lehetőleg enzim,optikai fehérítő és szappanmentes legyen. Nem tragédia, ha mindez mégis van benne, de számítanod kell rá, hogy az első kettő az élettartamát befolyásolja rossz irányba, az utóbbi pedig a nedvszívást rontja kissé. Ez most kínaiul hangozhat, ha hagyományos mosószert választasz, akkor fehérítő mentest keress és az öblítőt érdemes úgy ahogy van elhagyni. Ha pedig van lehetőséged, akkor mosószódát érdemes venni. (ez környezetbarát is és a pelusoknak is ideális)
9 db-os készletet még javasolnám felbővíteni kb. 20-25 db-ra, hogy ne kelljen minden nap mosni és legyen tartalék is. (Én a többi ruhával együtt mosom, ha te is így csinálod, ez az ideális méretű készlet. )
Érdemes inkább szoptatás után tisztába tenni őket, mert az evés megmozgatja a beleiket és sokszor szopi alatt, után kakilnak be, de ez majd úgy is kialakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!