Nagyon rosszat teszek a babámmal, ha éjjelente egyszer hagyom picit sírni amíg magától vissza nem alszik?
9 hónapos múlt és nagyon sokszor kel éjszaka! Eddig 1-2 óránként fent volt, valószínűleg a fogzás miatt, most viszont úgy látom nem jön több foga. Így olyan 3 óránként kel éjszaka. Gondolom ez már csak egy rossz szokás, meg igazából elrontottam, mert megszokta hogy ha felkel éjjel, akkor legtöbbször kap cicit is (azért ha óránként kelt akkor nem adtam neki mindig :)) .
Viszont mostanában mindig beiktat egy bónusz ébredést, általában éjjel egy körül, de van amikor hajnali 5kor. Ilyenkor tele a pocak, mert általában előtte egy órával szopizott, pelust tiszta, tehát igazából nincs oka sírni. Két napja hagyom egy kicsit ilyenkor, nem rohanok át hozzá rögtön és általában 5-10 perc alatt vissza is alszik! De nagyon rossz hallgatni ahogy sír és nem tudom hogy mennyire okozok ezzel kárt a kis lelkében! Napközben ugyanolyan mosolygós és vidám baba maradt, de akkor is félek...
Nem azért írom, hogy belédkössek. Nem azért, hogy puffogjak. De.
Nem érzed nagyon ellentmondásosnak, hogy nem mész be, amikor sír, de amikor elhallgatott, akkor igen, betakarni?
Nem érzed nagyon ellentmondásosnak, hogy vhol te rontottad el, a felnőtt, de most kényszeríted, hogy egyedül oldja meg ő, a baba?
Tudom, rettenetes amikor az ember nappal is egy zombi, ingerült, türelmetlen, mert nem alszik éjjel a gyerek. De nem megy sírni hagyni. Ha csak bemennél, és simogatnád a fejét. Vagy csak engednéd, hogy szorítsa az ujjad. Soha nem veszem ki az ágyából éjjel a babámat, de ott vagyok vele. Hogy tudja, hogy számíthat rám, nem hagyom egyedül, de most éjszaka van és aludnia kell.
Iszonyú nehéz lehet a döntésed, de meg szerettem volna osztani ezt is. Nem divatból, vagy mert szuperanya vagyok. Ettől függetlenül lehet lepontozni, hogy mindenkinek megnyugodjon a lelke, hogy ő csinálta jól, amikor a gyerek a sírásba fáradva aludt el.
Nem érzem ellentmondásosnak... Tudod miért nem? Mert 5 hónap keresztül azt csináltam amit írtál! Először csak 3 óránként kelt, aztán 1-2 óránként! Már eljutottunk arra a pontra, hogy ha megmozdul éjjel és megébred rá, akkor sír, hív hogy menjek, segítsek neki visszaaludni...
Nem haragszom Rád, mint a kommentemben is írtam, én is így gondolkodtam régen mint Te! Tudom, hogy nem kötekszel, viszont úgy ítélkezel, hogy fogalmad sincs min mentem keresztül, miket próbáltam már ki, mire arra az elhatározásra jutottam, hogy ez így nem mehet tovább.. Nem Te keltél hónapokon keresztül óránként, nem Te szédölögtél nappal, mert éjjel semmit sem aludtál, nem Neked volt kettős látásod a kimerültségtől... Régen ezzel embereket kínoztak, vallattak, hogy óránként felébresztették őket, amíg meg nem törtek...
Még kávét sem ihatok, mert a kisfiamnak fáj a hasa tőle, ha csak egy gyenge kávét iszom is végigordítja az éjszakát (még szoptatok).... Szóval kérlek ne ítélkezz ismeretlenül!
Az hogy csak betakarni megyek be, azért jobb nekem, mert így idővel megtanul magától visszaaludni, ha ok nélkül felébred és nem kell órákat mellette töltenem hogy aludjon! Persze, lehet rám sarat dobálni, hogy szívtelen vagyok, de amikor mondjuk két óránként kelt éjjel és abból a két órából amit alhattam volna, fél óra arra ment rá hogy őt altattam vissza (tehát maradt 1,5 órá), hát köszönöm szépen! Hosszú távon ez borzalmas!!!
Egyébként már szépen alakul! Tegnap éjjel is szépen visszaaludt magától és igen, csak betakarni mentem át!!!!
Az utolsónak pedig: Sajnos nálunk nem megoldható hogy egy szobában leszünk a babával, mert a férjem három műszakozik és ha pl. éjszakás akkor nappal alszik, viszont ilyenkor nem tehetem be mellé a fiamat aludni, mert akkor felébreszti! Arról nem is beszélve, hogy nem férne el a szobában a baba kiságya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!