Van itt olyan, akinek 2012 Decemberében született gyereke? Ha igen, akkor mozgásfejlődésben hogy állnak?
Az én kislányom december végi.
Ő már mászik,egyedül önállóan ül,és sétál már a bútorok mellett.
De ő nagyon hamar csinált mindent.Kicsit gyorsan halad.
Teljesen normálisan fejlődik a te babád is,nyugi! :)
Ha ez segít : Lányom október 4.-ei
5hósan hasról hátra fordult.Elötte is tudott,de véletlen inkább.Kijött 2foga.
6hósan hátról hasra + tolatott hátra.
7hósan kezdett kúszni és fel is ült.
8hósan kezdett mászni és fel is állt.Kijött 2fog.
Lassan 11hós,lépeget meg fél kézzel kapaszkodva áll,néha egy mp-re elengedi a dolgokat,de azonnal visszakapaszkodik.
Elvileg 9hónapos koráig kell megtanulnia ülni és kúszni.Nekem a 8hós státuszon védőnő csodálkozva lesett,hogy még nem állt fel.Rá két napra felállt.De 10hósan áll fel a legtöbb baba,de ráér később is.
Itt szépen le van írva,hogy mit kell tudnia,és hogy mikor kell orvoshoz fordulni!
Hátha segít! :)
Dec 22-én született a kisfiam augusztus közepén kezdett előrefelé kúszni, szeptember első hétvégéjén ült fel először és 1 hete, tehát szeptember közepétől mászik. Térdelni tud már, de felállással eddig még nem próbálkozott.
Amikor 4 hósan voltunk fejlődésneurológián, azt mondta a dokibácsi, hogy mivel 38. hétre született, 2 hét csúszás lehet a mozgásfejlődésében is.
Ha aggódsz, menjetek el dévény tornára, ártani nem árt.
Nővérem kisfia 10 hós, még nem kúszik és nem is ül fel, most járnak dévényre és már 1 alkalom után látni a változást, egyre többet kutyázik és a kiságyában már fel is állt 2x. Neki lazák az izületei, csúnyán hangzik, de "nyeklik-nyaklik" a fiúcska, ha a kezemben van. Hozzá képest az én fiam egy merev fadarab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!