Jövő héten megyünk a két hónapos oltásra a picivel, kúpot mindenképp adjak be neki ha megkapta a szurit, vagy megvárjam míg belázasodik?
a fiam tegnap kapta meg a 2 hóst a prvenárral.combba kapta mind2t.egyiket egyikbe másikat a másikba.utána aluszékonyabb volt ,az éjjszaka ugyan ugy zajlott mint eddig,szal felkelt enni 2szer.belázasodni eddig nem lázasodott,de kövi peluscserénél megint mérem(minden cserénél mértem szuri után).addig nem kell neki adni kupot.elméletileg 24 órán belül jelentkezik láz,persze ha jelentkezik.nekem még azt is mondta a doktornő h 3 napig borogassam neki.
remélem tudtam segíteni
egy kisharcos anyukája
Mi a kéthónapos oltást a combikába kaptuk, nem a karjába.
Szerintem se adj lázcsillapítót anélkül, hogy láza lenne. Ha délelőtt kapja, és alszik, ébredés után mérd meg a hőjét. Ha van, adj neki kúpot, ha nincs, akkor is rendszeresen méregesd. Az én babó csak másnap délelőtt lett lázas a szuri után.
A popsiban mért 38,5°C felett kell lázat csillapítani.
7 hós babó anyukája
Nálunk a dokinéni adott egy kúpot,hogy mikor hazaéertünk,adjuk be neki..
Egy kicsit így is volt nálunk hőemelkedés,de hangulatváltozás egyáltalán nem volt.
Szerintem se adj kúpot, csak ha belázasodik, de nem törvényszerű a láz. Nálunk sem volt, mint mellékhatás csak az aluszékonyság lépett fel.
AMit viszont tudsz tenni és jó ott rögtön, ha beborogatod az oltás helyét. Tehát vizes ruha gyorsan rá, majd én egy zoknimnak levágtam a szárát, és azt rátettem a tetejére, azzal fogtam le, illetve az nem engedi átvizesedni a ruhát. Ez nagyon jót tett, nem fájt a lába a szuri után.
Mi babánk most 3 hónapos. 2 hónaposan 2 szurit kapott, egyet jobbra-egyet balra a popsijába :) Orvos, védőnő azt mondta, hogy éjszakára fél kúpot adjak neki, megelőzésként, hátha lázas lesz, de egyébként ritka.
Nem adtam.. Hajnalban kicsit melegebbnek éreztem, bepótoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!