Piros a feneke. Vigyem orvoshoz?
Sudocremet használtunk. Egy hétig kenegettem canestennel, de nem lett jobb. Most egy hete használom a bepanthen plus-t és nem javult semmit, sőt mintha kezdene kicsit hámlani a kis feneke.
Kamillával törölgetem, és már abba is fürdetem.
Még valami ötlet? Vagy inkább menjünk dokihoz?
Miért kented Canestennel?
Az gombaölő krém. Addig meg, amíg egy orvos nem mondja meg, hogy mi a baja, addig meg nem kenünk csak úgy gombaölőt a gyerek popsijára. Mert túlérzékenységet okozhat és kicsaphatja a fenekét...
Első körben gyerekorvos, ha ő nem igazán mer belevágni a kezelésbe, akkor pedig bőrgyógyász!
Lehet hogy nem jó a pelenka, kicsapja, vagy az is lehet, hogy éppen most fogzik, ezáltal fel van lágyulva vagy hígulva a széklete és az kicsapja.
Egyébként nálunk ilyenkor, mármint fogzáskor vagy hasmenéskor, amikor kicsapta a fenekét a fiúnknak, akkor Neogranormont használtunk. És gyerekorvos is ezt mondta.
Kicsit nyűgösebb is mostanában, de még csak 3 hónapos, nemhiszem, hogy a foga lenne.
A canestent a védőnő javasolta, ezért mertem használni.
Kezdetektől liberót használunk pelusból és törlőkendőből is. csak a méretet cseréltük le.
A szájában nem láttam semmit, de mindenképpen megmutatom egy orvosnak.
Köszönöm a válaszokat!
3kisfiam van, az első kettővel sosem volt ilyen gond.
A harmadik viszont nagyon érzékeny bőrű. Egyik nap én is észrevettem, hogy nagyon piros a feneke, elkezdtem a neogranormont pár napig, nem használt, utána bepantent, az sem használt- sőt attól sokkal rondább lett, utána kamilláztam pár napig, utána aloe veráztam, sorra vettem az összes olyan praktikát, amivel, ha kicsit is kipirosodott a két nagyobbik feneke kiskorában- akkor így helyrehoztam. De nála semmi sem használt- sőt egyre makacsabb lett. Egy idő után a végbele és feneke szép lett, de a bikinivonala az nagyon durván csunya maradt neki- én is elvittem már dokihoz- mert akkormár 2hete semmilyen praktika nem segített.
Kapott cinkes elocomos kenőcsőt, ami nagyon jól helyre hozta de naponta csak 2x lehetett kenni azzal a krémmel, utána a sudoval. Így is 4hét volt mire teljesen elmult neki!!!
Ez egy nagyon makacs pelenkakiütés volt.
Én is a dokit javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!