Akiknek rosssz-evő, illetve válogatós a gyereke mivel próbálkozik? Segítség kellene, mert már tanácstalan vagyok!
Figyelt kérdés
Kislányom 16 hónapos lesz. Már lassan 2 hónapja alig-alig eszik, azt is nagy könyörgés hatására... Vannak napok, amikor épp rákap, és megeszi a rendes adagot, van, hogy fél napig könyörgök pár kanállal bele. :( 1 évesen még csak alul volt 2 foga, mára már a 11. is kint van, szóval beindultak a dolgok... Szerintem ez zavart be nála, de most nem látom, hogy jönne neki, mégsem eszik, pedig előtte nagyon jó evő volt, nem válogatott... Mit tehetnék? Alkatán nem venni észre, kb 10,5 kg és elég magas is, de egész napomat az tölti ki, hogy próbálkozok valamit "beletömni"... Állandóan csak a tejci, vagy az édesség menne, de azt meg visszafogom, nehogy a rendes étel rovására menjen...2013. aug. 20. 13:46
11/16 anonim válasza:
6os vagyok! Amit kedves 8as anyuka írt az valóban nagyon jó megfogadando tanács! Artani nem arthatsz vele!
12/16 anonim válasza:
Hú, kedves 6-os, nem semmi amin átmentetek :(.
Én nem is tudom, hogy be merném-e ezt vállalni, hacsak nem már kórosan sovány a gyerek..
Bár tudom, hogy nagyon ijesztő mikor nem eszik a gyerek, és ez per pillanat megoldotta a problémát, de én tökre tartanék attól, hogy egy ilyen mértékű tortúra egy életre nyomot hagyhat az étkezési szokásaiban, akár étkezési zavar formájában is.
Remélem ezzel megoldódott a problémátok, jó egészséget nektek!
13/16 A kérdező kommentje:
Most a legjobb egy mellékelt fotó lenne. :D Úgy néz ki a kislány, meg a 2 méteres környéke is, mintha robbantottak volna... Eszik kézzel lábbal. Kanál a jobb kezében, bal kézzel meg tömődik... Ez néha bejön. Gondoltam már erre is, hogy önállósulni akar, végülis érett lenne már rá, hogy egyedül egyen, csak így komplett öltöztetés, mosdatás, felmosás stb vár rám... De ez legyen a legkevesebb, csak enne. :) Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt és tanácsot adott. Úgy tűnik már kezdi unni az evést, vagy jóllakott, mert csak szedegeti ki és dobálja a földre, meg a tányér mellé... Élvezet még nézni is...
2013. aug. 20. 15:28
14/16 anonim válasza:
6os vagyok! Nem volt más valasztasom minden édesanya barmit megtenne azért, hogy gyermeke normális ütemben és mértékben nőjön, hizzon és fejlődjön! Bárki belatna a helyzetemben, h 1ev alatt a 400grammos hízás nem éppen normális! Valaszthattam, ,vegig csinalom vagy bekattanok a folyamatos aggodastol es hisztitol ami minden etkezesnel zajlott! De szerencsére mostmar eszik es hirtelen elkezdett nőni mint a gomba!Érdekes, hogy az orvos mondta étkezési gondokkal 90% ban lanyok küszködnek illetve mindegyik gyerek ertelmesebb a koránál! Az enyém olyan 5eves szintjén van orvosi felmérés alapjan!Szobatiszta nem egész 2evesen lett 20honaposan folyékonyan beszélt! Nem tudom pontosan de jobb lett volna sztem ha rendes lassabb ütemben fejlődik a kis buksija es inkabb az evesre koncentrál t volna!:-) Mindenkinek jó egészséget, jó evő gyermeket kivanok!:-)
15/16 A kérdező kommentje:
Jé, ez érdekes, hogy az ügyesebb kiscsajok kínlódnak az evéssel. Az enyém is mindenben sietett. 9 hós múlt amikor egyedül járt kapaszkodás nélkül, és olyan 13 hós korában kezdett beszélni, de nem is pösze, szépen értelmesen kimondja a szavakat... Már nem is számolom hány szót tud, mert próbál mindent elsajátítani, amit mi mondunk... Már előfordult, hogy összerakott 2 szót is, pl. Ott apa, vagy apa pápá, gyere baba meg ilyenek. Mostanában a NEM az nagyon megy neki. :D Remélem mindenkinek rendeződik az evés, bízom benne, hogy az ősz és a hűvösebb idő visszazökkenti.
2013. aug. 20. 15:58
16/16 anonim válasza:
Nem olvastam el a többiekét. Én azt tapasztaltam, hogy nem szeretnek rágni, mert az munka. Viszont a tészta könnyen lecsúszik. Pl. a bolonyai makarkóni, mivel paradicsomos könnyen lecsúszik, otthon készült pizza a fűszerezése miatt ízlik, tészta-tésztával, ja és a paradicsomos gombóc az is könnyen munka nélkül lecsúszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!