Mivel válthatom ki a tápszert, egy "válogatós" babának?
Válogatós,nehezen elfogadó 9 hónapos babám van.
A tápszert már nem mindig eszi meg.
Alig van pár dolog,amit megeszik.Tudnátok mondani olyan ételt,amit ti adtatok ilyen idősen a gyereknek?
Ne üveges babakaját.Azt nem ehet.
mikkel próbálkoztál eddig?
tipp: adj neki laktatóbb ételeket, hogy a folyadékpótlásra elég legyen neki a tea, víz, gyümölcslé.
Szia! Mi a hozzátáplálást 4 hósan kezdtük, most 6 hós. Kb.2 hete azt vettem észre, hogy csak éjszaka hajlandó meginni a tápszert, mi ezért kezdtünk korán a csirkehúsnak.
Több fehérjét adj neki (nektek lehet már joghurt, túró). A folyadékbevitelre is figyelj oda, mert a szilárd kaja felveszi a folyadékot, és ha nem iszik tápszert kevesebb jut a gyerekbe.
Egyébként mi az a pár dolog amit megeszik?
Tejpép, tejberizspép. Mármint a tápszer helyett. A fiam ennyi idősen abszolút nem ette meg a tápszert, így mi a tápszer helyett ezt adtunk. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak szilárd étel és több fajta ízesítésben van, így még finom is és szerintem még laktatóbb is.
Amúgy meg ilyenkor már otthon tudsz a babádnak a korának megfelelő zöldségekből és gyümölcsökből készíteni főzelékeket, püréket.
4-es vagyok.
És ennyi idősen már el lehet kezdeni bevezetni a tejtermékeket. Joghurt, kefir, sajt, túró...
Köszi a válaszokat!
Ennél kicsit bonyolultabb a helyzet.
2. gyerek,tehát nem vagyok kezdő,csak az első gyerekemmel nem volt ilyen nehéz evés gond.
Üveges babakaját,tejpépet nem ehet. Rizsallergiás.
A pürésített dolgokat nem eszi meg,csak a darabosakat.
Túró,hús,krumpli,répa,alma,zöldségek,tészta be van vezetve,csak baromi nehéz kitalálni,hogy mikor mit csináljak neki.
Van,hogy megcsinálom,de nem eszi meg.
Azért szerettem volna,ha adtok pár recept ötletet,hogy a tiétek mit szeretett!
Köszi jégtánc!
Na,erre gondoltam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!